Carregant...

Detall de notícia

  • Míriam Torra, amb la samarreta d'Andorra, en els darrers Europeus Mundials de Functional Fitness. (Foto: MT)
Per Eduard Piera, 30/11/2022 A LES 12:35

Míriam Torra no anirà al Mundial i denuncia falta d'ajudes

Andorra la Vella.- Míriam Torra no estarà en el Mundial de Functional Fitness que d'aquí a dues setmanes se celebra a Mèxic. El motiu que ha portat a la campiona nacional de l'especialitat. "Els Worlds no són aquí al costat, i el Govern només ha destinat 500 euros per tal que pugui anar-hi i és inviable econòmicament" ha dit Torra. La campiona nacional ha afegit que "amb el que ens donen, tant al campió masculí com a mi, no podem pagar ni el bitllet d'avió d'anada".

Cal recordar que, l'any passat, Torra va prendre part en els Mundials, que es van celebrar a Europa, i on va finalitzar en 29a posició. A més a més, el curs passat, la campiona nacional va finalitzar en 9a posició en els campionats continentals. "Tampoc he pogut optar a cap beca ARA, perquè em diuen que malgrat ser campiona nacional, haver competit en uns Mundials i haver fet novena en uns Europeus, he de participar en competicions internacionals organitzades per la Federació; però la Federació del nostre esport només organitza els Mundials i ara els continentals" ha explicat l'atleta, que lamenta que no es tinguin en compte les casuístiques.

"Els diners que s'han donat a la federació nacional per a la constitució, tampoc ens poden subvencionar. I, avui en dia, no se'ns ha ofert la possibilitat de fer servir els serveis del CTEO" ha dit, tot afegint que "sense cap mena de suport, hem aconseguit posar el nom d'Andorra al món i representar el país; i arriba un punt que ja no donem per més. Sempre tenim bones paraules però al final tot es queda aquí". A quinze dies vista pel Mundial, és difícil que la situació es reverteixi, i Torra ha apuntat que "això és un canvi de xip; ara faré competicions però pensant únicament en gaudir de l'esport i representar-me a mi mateixa".