Carregant...

Detall de notícia

  • Els representants de la FAN, d'Andbank, de Kone i el secretari d'estat Justo Ruiz. (Foto: E. P.)
  • La roda de premsa de presentació de l'equip. (Foto: E. P.)
  • Instants previs a la celebració de la roda de premsa. (Foto: E. P.)
  • La roda de premsa de presentació de l'equip que anirà al Mundial. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 01/12/2022 A LES 12:37

La FAN presenta l'equip que competirà al Mundial de Piscina Curta de Melbourne

Escaldes-Engordany.- La Federació Andorrana de Natació ha presentat l'equip que competirà del 13 al 18 de novembre en els Mundials de Piscina Curta que es disputaran a la ciutat australiana de Melbourne. La roda de premsa s'ha celebrat a la Sala Manel Cerqueda d'Andbank avui, i ha comptat amb la presència del sotsdirector de Banca País, Josep Maria Cabanes, el president de la FAN, Joan Clotet, el director tècnic, Alfonso Maltrana, i entre els assistents hi havia representants de Kone, empresa patrocinadora de l'ens federatiu i el secretari d'estat Justo Ruiz.

Així doncs, els germans Bernat i Tomàs Lomero, juntament amb Nàdia Tudó conformen l'equip que es desplaçarà fins a Austràlia per tal de competir. Bernat ho farà en les proves de 50 metres lliures i papallona; Tomàs competirà en 100 metres en anàlogues disciplines, mentre que Nàdia farà els 100 i 200 metres braça. Per a Maltrana "poder nedar a Austràlia és com per un futbolista jugar a Brasil. És l'esport, o un dels esports, més important del país i el Melbourne Sports Aquatic Center és un lloc ideal per practicar la natació". Quant a les marques, el director tècnic de la FAN ha apuntat que l'objectiu és millorar les marques personals que cada nedador té en les seves disciplines.

Per la seva part, Clotet ha explicat que "aquests campionats, en principi, s'havien de celebrar a Kazan (Rússia). Però per les circumstàncies que tots sabem s'han hagit de traslladar". L'elecció de Melbourne ha dificultat la logística de la FAN i el seu president ha indicat que "és evident que no és el mateix anar a Kazan que a Austràlia, però, malgrat tot, hem aconseguit anar-hi amb tres nadadors". El primer dels esportistes que competirà serà Bernat Lomero, que ho farà el mateix dia 13 de desembre en les eliminatòries dels 50 metres papallona. Dimarts 14 serà el torn de Tomàs Lomero i Nàdia Tudó, que s'estrenaran en els 100 metres lliures i braça, respectivament. El divendres 16 Tudó tornarà a nedar en els 200 metres braça i Bernat en els 50 lliures; la darrera participació andorrana serà de Tomàs, el dia 17, en els 100 metres papallona.

Parlant pròpiament del Mundial, la cita australiana comptarà amb més d'un miler de nedadors vinguts d'uns 180 països segons ha confirmat el mateix Clotet. Finalment, Cabanes ha volgut desitjar la millor de les sorts als nedadors i ha recordat "la gran feina que fa per l'esport del país des de la Federació de Natació; treballant per representar-nos internacionalment, però també des de la base. I amb constància segur que ben aviat arribaran els resultats".