Carregant...

Detall de notícia

  • La roda de premsa de presentació de la temporada d'esquí de muntanya. (Foto: FAM)
Per Redacció, 01/12/2022 A LES 13:56

La MoraBanc Copa d'Andorra d'esquí de Muntanya tindrà 7 proves

Andorra la Vella.- La MoraBanc Copa d'Andorra d'esquí de Muntanya constarà de 7 proves, segons es va anunciar el passat dimarts en la roda de premsa de presentació del calendari del curs que va tenir lloc a la seu central de l'entitat financera. La primera prova de la temporada serà la XXVI Cronoescalada Nocturna CPA Pas de la Casa Grandvalira, de modalitat Vertical i organitzada pel Club Pirinenc Andorrà, que tindrà lloc el pròxim 17 de desembre amb sortida al poble del Pas de la Casa (TC de quatre places) fins al Coll Blanc amb un desnivell de 420 metres.

La competició es tancarà el cap de setmana del 4 i 5 de març es disputaran les dues darreres proves. L'OrdinoArcalís Skimo 10 i la Viladomat Skimo 2 puntuaran per a la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya tot i ser dues proves que caldrà completar en equip. En el cas de la Skimo 10, serà una cursa per etapes de dos dies. La primera etapa situarà la sortida a la cota 2.000 de Naturland i arribada a Grau Roig. El segon dia arrencarà des de Grau Roig i arribarà a l'estació d'Ordino-Arcalís. La Skimo 2 serà una prova d'un sol dia amb sortida des del Refugi de Sorteny i arribada a l'estació d'Ordino Arcalís.

Sens dubte, però, la prova més esperada és la Comapedrosa, que es disputarà el cap de setmana del 21 al 22 de gener. La competició tornarà a situar el país en l'epicentre mundial d'aquest esport i enguany, tots els corredors que ho desitgin, podran disputar ambdues proves. Dissabte 21 tindrà lloc la Individual Race i diumenge 22 es disputarà la famosa Vertical Race amb sortida a l'inici de la pista de les Marrades i arribada al telecabina de les Fonts. Sens dubte, un calendari exigent, per una competició que arriba ja la 21a edició.