Carregant...

Detall de notícia

  • L'escaquista Andrea Henderson. (Foto: AH)
  • Henderson durant una de les partides dels Europeus dels Petits Estats. (Foto: AH)
Per Eduard Piera, 14/12/2022 A LES 09:24

Quan gaudir competint és la clau de l'èxit

Andorra la Vella.- Jove, estudiant d'astrofísica, escaquista... un compendi de disciplines que no se solen veure juntes en una sola persona. Aquest no és el cas de l'Andrea Henderson, que compleix tots aquests preceptes i recentment va sumar el títol de subcampiona del Campionat d'Europa d'escacs dels Petits Estats representant la Federació d'Escacs de les Valls d'Andorra. La jove escaquista recorda les primeres peces que va moure i relata que "Vaig començar a jugar quan era força petita, amb 11 anys, amb el meu germà, i ja em va enganxar. I vaig estar-hi molt posada fins als 17, que vaig anar a viure a Edimburg, on estic estudiant". Ella volia ser competitiva i poder jugar amb el seu pare i el seu germà gran, qui també s'havia marcat el repte de progressar.

Henderson, que ja va formar part de l'equip femení que va representar el Principat en les Olimpíades d'Escacs que es va disputar a Chenai, té un gran record de la participació en el torneig monegasc."Em va encantar el campionat de Mònaco. Va estar tot molt ben organitzat i tothom era molt amigable. Va ser una experiència genial" recorda parlant de la competició. A més a més, explica que "el club era petitet i això feia que tinguéssim molta relació. El clima ens va acompanyar... una experiència genial!".

Quant als objectius, l'Andrea detalla que "vaig començar segona, i vaig acabar segona. Així que objectiu assolit". Encara que pugui sonar sorprenent, l'Andrea narra que "feia força temps que no jugava als escacs clàssics i em falta experiència amb els temps". Cal recordar que va guanyar totes les partides excepte dues; una que va perdre i una altra que va fer taules, arribant fins als 6,5 punts dels 8 que podia sumar confirmant el seu rànquing amb només 21 anys.

"Ara mateix estic jugant molt online, escacs blitz, que ho trobo molt més divertit, però hauria de jugar més escacs clàssics" conta la millor jugadora del país. De cara al futur, l'Andrea detalla que "ara no em vull marcar més reptes; només vull gaudir, poder jugar i dedicar-hi hores. Però sobretot gaudir-ho". Per entendre aquesta afirmació cal anar un temps endarrera, on l'escaquista diu que "vaig deixar de fruir els escacs i els tornejos. Ara ja m'hi torno a trobar i tinc ganes de continuar". Només queda per veure quina serà la carrera escaquística d'Andrea Henderson, perquè, després de retrobar el gaudi en l'esport, els resultats ben segur que continuaran arribant.