Carregant...

Detall de notícia

  • Gina del Rio, guanyadora jún¡or, i Federica Sanfilippo, guanyadora absoluta. (Foto: )
  • L'esquiadora Gina del Rio en un moment de la prova. (Foto: )
Per Redacció, 03/12/2022 A LES 19:58

Victòria per a Gina del Rio a l’sprint júnior de l’OPA Copa d’Europa

Itàlia.- L’equip d’esquí de fons està d’enhorabona. Aquest dissabte, a la primera de les curses de l’OPA Copa d’Europa que acull Santa Caterina Valfurva (Itàlia), l’andorrana Gina del Rio ha aconseguit la victòria a la prova júnior d’sprint en patinador.

Entre un total de 62 fondistes, Gina del Rio ha obtingut un important triomf en imposar-se a la fase final i aconseguir així la victòria en aquesta primera cita de la Copa d’Europa a l’estació italiana.

L’andorrana ha guanyat per davant de la suïssa Marina Kaelin, segona, i la francesa Liv Coupat, tercera. A la fase de classificació, Del Rio havia estat la 13ª, però després a la fase final ha reaccionat, segons ha explicat el tècnic Xabier del Val, i en quarts de final ha estat la guanyadora, després en semifinals ha passat com a segona, mentre que en la final ha acabat imposant-se. “Estem molt contents amb aquest resultat”, ha manifestat Del Val.

Igualment, també ha competit Carola Vila a la cursa sprint de l’OPA de categoria absoluta, una distància que no és a la que està acostumada la fondista andorrana, però que avui servia per continuar entrant en el ritme de competició. Vila ha estat 27ª a la cursa, i demà correrà els 10km, com també ho faran Gina del Rio i Quim Grioche, que avui no ha corregut.

Irineu, a la WC de Lillehammer

Aquest diumenge torna la competició per a Irineu Esteve. Després de la cursa del divendres amb els 10km individuals, aquest diumenge l’andorrà torna a competir a la Copa del Món de Lillehammer. Ho farà a la cursa dels 20km mass start en clàssic.