Carregant...

Detall de notícia

  • El conseller d’Esports i de Joventut, Alain Cabanes, amb el duet d'Israel. (Foto: Comú d'Andorra la Vella)
  • L'entrenament del Club Natació Kallípolis. (Foto: Comú d'Andorra la Vella)
  • Anna Tarrés durant la seva estada als Serradells. (Foto: Comú d'Andorra la Vella)
Per Redacció, 05/12/2022 A LES 22:17

Natació sincronitzada d'alt nivell als Serradells

Andorra la Vella.- El Centre esportiu dels Serradells recupera les estades d’esportistes d’elit que es desplacen a Andorra la Vella motivats tant per la destinació, com per les instal·lacions de qualitat i la possibilitat de fer entrenaments en alçada. A banda de la recuperació de la piscina olímpica pels usuaris, un dels objectius importants per al comú d’Andorra la Vella és acollir de nou estades internacionals. Així ho ha posat de manifest el conseller d’Esports i de Joventut, Alain Cabanes, durant una sessió d’entrenament de dos equips de natació sincronitzada que són als Serradells aquests dies sota la supervisió d’Anna Tarrés, ex-seleccionadora d’Espanya i d’Ucraïna de natació sincronitzada.

D’una banda, des del 30 de novembre i fins aquest dijous 8 de desembre, el duet de la selecció d’Israel format per Shelly Bobritsky i Eden Blacher s’entrenen a la piscina olímpica del centre. El tàndem de nedadores va obtenir la 6a plaça al Campionat europeu de Roma 2022 (és 8è a l’Olympic Ranking). En paral·lel, 65 nedadores del Club Natació Kallípolis, amb més de 50 anys de trajectòria i que, entre d’altres, ostenta la Medalla d’Or al mèrit esportiu de Barcelona, realitzen una estada als Serradells entre el 3 i el 6 de desembre. Les joves, a banda d’avançar aquests dies en la progressió de les seves coreografies, han tingut l’oportunitat de veure en acció i d’aplaudir les actuacions de les nedadores olímpiques israelianes.

Anna Tarrés ha explicat que fa gairebé 20 anys que és usuària dels Serradells, on organitza estades esportives de primer nivell en unes instal·lacions que qualifica d’excel·lents, així com la qualitat dels hotels i l’oferta comercial i turística de la capital. L’ex-seleccionadora d’Espanya i Ucraïna de sincronitzada recorda que la piscina dels Serradells va ser on es van crear importants coreografies guanyadores de campionats o olimpíades. 

Tarrés assessora aquests dies el duet de l’equip olímpic israelià, entrenat per Svetlana Blecher, qui ha assegurat que tot i ser el primer cop que visita Andorra repetirà segur en tractar-se d’un país excepcional que compta amb uns molt bons equipaments esportius.

El Centre esportiu dels Serradells acumula ja algunes reserves d’equips d’elit importants, com la selecció espanyola de waterpolo, que mostren el seu interès per fer-hi jornades d’entrenaments o estades de pretemporada, informen des del comú d'Andorra la Vella.