• Un instant del partit entre el Huesca i el FC Andorra. (Foto: FC Andorra)
Per Redacció, 07/12/2022 A LES 22:09

El VAR condemna l'Andorra

Andorra la Vella.- Derrota de l’Andorra al camp del Huesca en un partit sense gaires ocasions però totalment condicionat per l’actuació del VAR. Amb 0-0, l’àrbitre ha tingut ganes d’assenyalar un penal de Martí Vilà després de revisar-lo al monitor i li ha ensenyat la segona targeta groga i això ha permès als aragonesos endur-se el triomf.

Primera part força ensopida amb un Huesca que ha anat a buscar l’Andorra potser més alt del que es podria esperar, però amb un guió de partit sense sorpreses: els tricolors tenint la pilota i els locals esperant fer mal al contracop. Tot i això, abans de començar les hostilitats, els de Cuco Ziganda han pogut obrir la llauna just al primer minut amb una escapada de Kante que s’ha anat quedant sense angle i ha topat amb Nico Ratti en l’u contra u.

Tot i l’ensurt inicial, cap dels dos equips s’ha tornat a apropar amb perill a cap de les dues porteries fins passada la mitja hora de joc quan Jandro ha fregat el gol amb un llançament de falta que ha sortit molt a prop del pal (36’). Per la seva banda, el Huesca ho ha intentat just abans del descans amb un xut de Joaquín que ha desviat Nico amb la punta dels dits.

Si a l’inici havien estat els locals qui havien gaudit d’una ocasió només començar, a la represa ha estat l’Andorra qui ha estat molt a prop del gol, i de manera molt clara en una centrada de Marc Fernández que Carlos, tot sol dins l’àrea petita, no ha pogut enviar al fons de la xarxa.

Però tot ha canviat al 55’, en una jugada que havia acabat sense perill, l’àrbitre ha anat a revisar al VAR i ha xiulat un penaltet i la segona groga a Martí Vilà. Juan Carlos no ha fallat des dels onze metres i el partit s’ha posat molt costa amunt per als tricolors. Amb mitja hora per davant, 1-0 i un jugador menys, l’Andorra s’ha vist incapaç de fer mal als blaugrana, que no han patit tot i que tampoc han fet res per intentar sentenciar. Ni quan els locals s’han quedat amb deu, per expulsió de Juan Carlos al 88’, ha canviat gaire la cosa i els tricolors han sumat la segona derrota consecutiva.