Carregant...

Detall de notícia

  • Els jugadors de la UE Engordany abans de començar el matx contra la Penya Encarnada de diumenge. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 13/12/2022 A LES 12:04

L'Engordany no corre risc de descens administratiu

Andorra la Vella.- La situació derivada per la manca de fitxes del primer equip de la UE Engordany, i les impugnacions que se'n puguin derivar, no faran incórrer al club escaldenc en descens administratiu. Així ho han confirmat fonts federatius a ANA Esports. El motiu és que l'aplicació de la normativa va per vies diferents. En aquest sentit, els blanc i negres estan incorrent en la falta administrativa que fa referència al nombre total de fitxes del primer equip. Després de les 6 baixes que va donar l'entitat, l'Engordany s'ha quedat amb només 14 jugadors de la primera plantilla, fet que incompleix el mínim establert de 16 jugadors.

Aquesta situació permet que els escaldencs sí que es puguin presentar als partits i disputar-los sense cap problema. Cal tenir en compte que, en aquest cas, que els àrbitres només han de verificar que el club presenti 11 fitxes titulars i 2 de suplents, que és el mínim que marca la normativa per tal de poder disputar els encontres. Aquest no és el cas de l'Engordany que té fitxes per jugar, però no les suficients llicències de Primera Divisió. Per tant, les impugnacions, com la que va realitzar l'Ordino, només suposen la pèrdua dels tres punts i no computen com un partit no presentat.

Pendents de la Penya
La mateixa situació amb la qual es va trobar l'Ordino la jornada anterior, és calcada a la que va trobar-se la Penya Encarnada aquest diumenge, en el partit contra l'Engordany. Això els dona la possibilitat d'impugnar el partit, i tot seguint el dictamen ja expressat pel comitè de competició, la Penya rebria els tres punts per manca de fitxes dels escaldencs. El termini per presentar la impugnació venç avui a les 6 de la tarda.