Carregant...

Detall de notícia

  • Alèxia Lladó durant una de les darreres competicions de la temporada. (Foto: ALL)
  • La campiona d'Espanya de Trial, Alèxia Lladó. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 23/12/2022 A LES 13:35

Alèxia Lladó: 'Competir en el Trial de les Nacions va ser complir un somni'

Andorra la Vella.- Alèxia Lladó ha completat la millor temporada de la seva carrera. La pilot de l'Andorra Womens Trial Team s'ha proclamat campiona d'Espanya de Trial2, després d'un curs on ha estat la gran dominadora de la categoria pujant al podi en totes les curses. Amb ella repassem com ha estat el seu 2022 i que n'espera del 23.

Alèxia, com va anar el campionat?

Sincerament, va anar millor del que esperàvem. Ja a la primera cursa de la temporada vam aconseguir un bon resultat i em va donar optimisme per afrontar la resta del curs. Em vaig centrar molt més i vaig veure que podíem fer-ho molt bé. També vaig aconseguir controlar molt millor els nervis. I això s'ha notat amb cinc victòries i només en l'última, que vaig fer tercera. 

Va fer un canvi de xip per guanyar.
Jo crec que són els anys d'experiència. Cada trial que faig vaig aprenent de tot. Una d'aquestes coses és que si jo feia les coses que sabia fer, tot aniria bé; perquè al final, sempre acabava fent entrenaments molt forts i això em costava traslladar-ho a la cursa. Així que la clau va ser centrar-me en mi, com si en les curses estigués en un entrenament.

Quan va començar?
Vaig començar amb deu anys; ara en fa uns vuit que estic sobre la moto.

Com la va afectar l'aturada de pandèmia?
Vaig ser una mica una excepció. Visc a Engolasters i només sortir de casa, tinc zones d'entrenament. Vaig sortir a entrenar, vigilant molt de no trobar-me a ningú. I la condició física la vaig poder seguir fent a casa, que tenia un gimnàs muntat.

Com va viure la creació de l'Andorra Women Trial Team?
Em va motivar molt en el moment que es va crear. Al final érem cinc noies andorranes que practicàvem el mateix esport. Entrenàvem juntes, anàvem a berenar, a sopar... fèiem convivència d'equip. Però hem arribat un moment que l'equip s'ha desmuntat una mica. Però sí, quan es va crear em va ajudar molt!

Quin és el millor moment que ha viscut?
D'aquesta temporada va ser una carrera que vaig patir molt, a León. Allí em jugava el campionat; anava molt justa de peus i havia de fer una segona volta impecable. Aquella felicitat d'acabar a la zona indoor, plena de gent... tots els andorrans que estaven allí amb mi... sens dubte que va ser el millor moment de la temporada i em quedarà sempre de record.

I el pitjor?
Quan m'enfado i m'enrabio i no em surten les coses.

Com és l'Alèxia pilot?
Soc molt optimista, sempre intento fer un pas més i coses que són més complicades. També sempre intento estar contenta i treure el costat positiu de les coses. A més a més, a la moto intento mantenir bé la calma i pensar molt abans d'actuar, veure bé el que faré i després executar-ho. 

Com va viure el Trial de les Nacions?
Va ser un moment molt maco. Quan em van convocar va ser complir un somni que sempre havia volgut, i més portant la bandera andorrana. Va ser una experiència única, molt impactant. L'experiència d'equip va ser molt bona també. Ja sabíem que era complicat fer un gran resultat, però només el fet de poder ser-hi, ja és quelcom espectacular. 

Com va ser en Xavi Casas com a cap d'equip?
És molt seriós! A l'hora de la feina en posar-nos a tots les piles. I ens va ajudar molt, tant durant l'estada que vam fer a l'hotel Comabella, i ens va ajudar a treballar en tots els aspectes. Com que té tanta experiència, et sap explicar molt bé les coses i com afrontar-les.

Què li queda per fer?
Continuar, durant més temps, i poder tornar a quedar primera a Espanya i poder fer algunes curses del Mundial. Però hi ha manca de diners, de patrocinadors, d'ajudes... perquè fer el Mundial és molt car. Veurem al final que podem fer.