Carregant...

Detall de notícia

  • La selecció nacional avui, davant la seu de MoraBanc. (Foto: FAM)
Per Redacció, 19/12/2022 A LES 15:39

La FAM presenta la selecció per a la temporada vinent

Andorra la Vella.- La Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat, aquest matí, a la seu de MoraBanc, l'equip nacional d'esquí de muntanya amb què s'afrontaran els reptes de la temporada 22/23. Aquest està format per set atletes. Adrià Bartumeu i Marcel Prat en la categoria sènior/ espoir U23; Oriol Olm, Lea Ancion i Marc Casanovas en la categoria U20 i Miquel Naudi i Max Palmitjavila en la categoria U18. La direcció anirà a càrrec de Xavier Capdevila i Guillem Campeny que exerciran de co-seleccionadors nacionals amb Xavi Comas com a tècnic de suport. Aquesta selecció suposa un autèntic relleu generacional, com ha destacat el mateix Campeny.

A banda de competir en les diferents proves de la Morabanc Copa d'Andorra, Copa d'Espanya i de França (per proximitat on cursen els seus estudis diferents membres de l'equip), del 21 al 28 de gener, Max Palmitjavila serà el representant andorrà a Fruili, Itàlia, on participarà en els European Youth Olimpic Festival. A més a més, cal ressenyar que els corredors sub18 disputaran tres cites de la Copa del Món juvenil de l'especialitat. La primera parada serà a Crevacol (Vall d'Aosta), Itàlia, de l'11 al 14 de gener. La segona cursa serà del 17 al 19 de març a Vilar, Suïssa i la darrera tinrà lloc del 23 al 26 de març a Val Louron, França. Pel que fa als sèniors, Oriol Olm també estarà en tres de les proves confirmades de la Copa del Món.

A banda de les competicions regulars al llarg de la temporada, a ningú se li escapa que els esquiadors tenen la mirada posada en la darrera setmana de febrer, on es disputarà una de les cites més importants del calendari (tindrà lloc del 27 de febrer al 5 de març) a Boi Taüll. L'estació catalana acollirà els Campionats del Món tant absolut com junior de l'especialitat, i els diferents esquiadors andorrans hi tenen la mirada fixada per poder-hi estar presents. L'acte, que ha estat conduït per la directora de Comunicació i Marca de MoraBanc, Mireia Maestre, ha comptat amb la presència del secretari d'estat, Justo Ruiz.