Carregant...

Detall de notícia

  • Ledesma, Maestre, Mortés, Ruiz i Touissant amb els dorsals d'enguany del Borrufa. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 10/01/2023 A LES 12:22

La 31a edició del Trofeu Borrufa escalfa motors

Andorra la Vella.- La 31a edició del Trofeu Borrufa, que serà del 15 al 19 de gener, escalfa motors. Avui, a la sala d'actes de MoraBanc, s'ha fet la presentació, la primera que recupera les activitats al carrer després de la pandèmia de la Covid-19. La directora de comunicació i marca de l'entitat bancària, Mireia Maestre, ha destacat que "per nosaltres, aquesta és una edició molt important perquè des d'enguany som el patrocinador principal del campionat, refermant l'aposta estratègia en el sector de la neu i també en els projectes de país com és el Borrufa".

Per la seva part, el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha destacat que "és un esdeveniment que és molt especial per la parròquia, i més aquest any que tornarem a tenir la desfilada de països i la cerimònia de tancament al centre del poble". El cònsol major ha volgut també tenir unes paraules d'agraïment per Patrick Touissant, vicepresident de la FAE i un dels fundadors del Trofeu Borrufa. El secretari d'estat d'esports, Justo Ruiz, ha posat en valor que la prova "és un trofeu consolidat en el món de la base".

Després del representant del Govern, ha pres la paraula el mateix Touissant, que ha celebrat la bona salut del Borrufa, després de 30 edicions i encarant el camí cap a la 31a. A més a més, el veterà dirigent ha posat en relleu que "per aquesta competició han passat els Verdú, Cande i companyia, que avui tan bons resultats ens estan donant a nivell internacional. Són un reflex per als més joves".

Finalment, el director de màrqueting de Grandvalira Resorts, David Ledesma, ha destacat que "hem fet un gran esforç per tenir les pistes en les millors condicions; podem dir que tenim, avui en dia, les millors pistes del Pirineu". No obstant això, i a causa de les poques innivacions, les proves de velocitat no es faran aquest any per tal de garantir la seguretat.


El programa
Un cop confirmat que no hi haurà proves de velocitat, les disciplines tècniques seran les que s'enduran el pes del Borrufa. Un cop celebrada la desfilada inaugural el diumenge, dilluns començarà la competició, a Ordino-Arcalís, amb un eslàlom per als sub16 i un gegant pels sub14; el dimarts, es realitzaran les mateixes proves però amb les categories invertides. Dimecres serà el torn del National Teams Event, el paral·lel eliminatori per equips que es disputarà a la pista del Canaró. Finalment, dijous es tancarà el trofeu amb un nou eslàlom per als sub16 i un gegant per als sub14.

Pel que fa a la participació, el Borrufa reunirà més de 200 esquiadors, arribats d'un total de 25 països. A banda dels estats clàssics de neu, arriben esportistes d'indrets tan llunyans com Austràlia, però també es comptarà amb una delegació d'Ucraïna. A més a més, a banda dels esquiadors, entre tècnics, voluntaris i acompanyants, es mourà prop de tres-centes persones.

Quant a la delegació andorrana, aquesta estarà integrada per Júlia Rodríguez, Ainhoa Piccino, Mar Gardella, Candela Mortés, Isabella Pérez, Emma Ledesma, Jan Torres, Jan Visa, Eric Mitjana, Jordi Rogel, Marcel Pérez i Nil Vinyes en sub16, mentre que els sub14 seran Etna Pou, Marta Torres, Zoe Carretero, Carlota Comellas, Àlex Comellas, Max Black, Llorenç Babi i Marc Visa. Com a reserves hi haurà Hans Breitfuss, Bernat Gil, Chloe Cerqueda, Tom Farré, Xènia Carro, Eric Guimerà, Anna Ramentol i Quim Llort.