Carregant...

Detall de notícia

  • La delegació andorrana celebra la segona posició durant la clausura. (Foto: Borrufa)
Per Redacció, 19/01/2023 A LES 19:05

Segona posició per Andorra al Borrufa

Andorra la Vella.- La selecció andorrana d'esquí, que prenia part en 31a edició del Trofeu Borrufa, que ha finalitzat aquesta tarda, ha assolit la segona posició en el medaller final. Els joves esquiadors de la FAE han arrodonit la seva participació amb una plata i dos podis més en la darrera jornada, que han vingut a consolidar la bona feina que està fent el país en l'esquí de base. Així doncs, l’equip Andorra 1 ha finalitzat en la segona posició de la general per països amb un total de 194 punts, darrere d'Espanya que ha estat el vencedor de l’edició d’enguany amb un total de 213 punts, mentre que la Gran Bretanya ha completat el podi, amb 94 punts. 

Aquests bons resultats els han arrodonit avui Etna Pou (sub14), que ha aconseguit una medalla de plata, i Llorenç Babi que ha pujat al podi. Pou s’ha fet amb l'argent del gegant amb un registre que l’ha situada a només 32 centèsimes de la vencedora, la neozelandesa Charlotte Gorman (56”97). El bronze ha estat per l'espanyola  Ainara Torres. En la categoria masculina, Andorra ha sumat un altre podi amb la cinquena posició de Llorenç Babi. La prova l’ha guanyat Anur Mehic, de Bòsnia i Hercegovina, seguit del polonès Frandiscek Wieclawski i de l’espanyol Cayetano Escudero.

Balanç positiu malgrat la climatologia
L'organització del Borrufa ha fet un balanç molt positiu de l'edició, tal com ha destacat el director de Màrqueting de Grandvalira Resorts, David Ledesma, que ha destacat "els grans esforços que ha fet l'organització per poder dur a terme la competició amb les màximes garanties" i que han permès que s'hagi "pogut tirar endavant pràcticament tot el programa esportiu que teníem previst, malgrat haver tingut algunes condicions complicades a nivell de meteorologia". Un exemple és la feina feta per l'organització avui, que tot i haver suspès l'eslàlom sub16, han aconseguit acondicionar la pista per fer una mànega de gegant sub14. 

A més a més, Ledesma ha lloat el bon paper de la delegació andorrana, "que novament ha demostrat tenir un molt bon nivell en competicions internacionals" i ha subratllat que 2és important que hàgim pogut tornar a celebrar tota la part festiva que caracteritza el Trofeu Borrufa, amb les cerimònies d'inauguració i cloenda, ja que són moments que els esquiadors acaben recordant molt".