Carregant...

Detall de notícia

  • Simulació de com serà el nou estadi de la FAF a Encamp. (Foto: FAF)
Per Eduard Piera, 06/02/2023 A LES 11:23

Malestar a la FAF per la manca d'informació sobre Prada de Moles

Andorra la Vella.- La Federació Andorrana de Futbol té cert malestar per com s'han desenvolupat els esdeveniments referents a Prada de Moles. L'ens federatiu no va ser informat sobre el fet que el projecte de l'FC Andorra quedava cancel·lat i se'n van assabentar per la premsa, segons va dir el president, Fèlix Àlvarez. "Jo, en l'àmbit personal, puc dir que tinc certa recança en saber els canvis de Prada de Moles per la premsa, i que ni el comú ni l'FC Andorra ens fessin, almenys una trucada, per explicar-nos-ho. Hi tenim molt bona relació, estàvem col·laborant i tota aquesta renúncia ha estat una sorpresa" va afegir.

En aquest sentit, cal recordar que a la parròquia encampadana, la FAF està executant les obres per tal de construir un estadi de fins a 3.000 espectadors i en un futur traslladar-hi la seu social. Aquest era adjacent amb el de l'FC Andorra, i ambdues entitats havien de compartir el camp d'entrenament que també s'hi feia i que el club tricolor va descartar. "Estàvem amb converses amb l'FC Andorra pel camp d'entrenament que havien de fer ells i que era annex a la nostra instal·lació i ara caldrà veure com queda tot" va dir el president.

Les obres, que ja fa un mes que s'han engegat, venen a complir una necessitat de camps de futbol que té el país. "Al final, nosaltres vam readaptar el nostre projecte, que s'acabarà fent en dues fases, i vam optar per anar a la nostra. No hi havia cap de les dues parts que ens acabés de dir clar el que farien i per això, al final, vam decidir tirar endavant".

Increment de costos
En la construcció de les noves instal·lacions, que incloïen l'estadi de fins a 2.500 espectadors i la seu social a Encamp, la FAF hi tenia destinat un pressupost inicial de fins a 8 milions d'euros, obra acabada. No obstant això, i atenent l'increment de costos en la construcció, l'ens federatiu que va veure com les xifres els saltaven fins als 14, va decidir fer només una primera fase. Així doncs, en aquest moment s'edifica l'estadi, mentre que la construcció de la seu federativa queda per a més endavant en una segona acció. "Tirem endavant, serà un projecte maco i farem un camp on podrà jugar la selecció i també acollir esdeveniments internacionals" ha acabat dient Àlvarez.