Carregant...

Detall de notícia

  • La roda de premsa de presentació de l'Skimo Femenina. (Foto: E. P.)
  • D'esquerra a dreta: Kathy Blandon, Maria Rosa Vergés, Sïlvia Riva, Olga Molné, Anna Muñoz i Gresmi Roca. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 16/02/2023 A LES 13:37

La sisena edició de l'Skimo Femení vol superar les 340 inscrites

Pal.- L'Skimo Femení és una prova plenament consolidada en el calendari de curses populars del Principat. Avui, a la Taverna de Pal, en la presentació de la sisena edició, que es realitzarà el cinc de març a l'estació massanenca, així s'ha pogut constatar. "Ens agradaria poder superar les 340 inscrites que vam tenir en la cursa de l'any passat, i comptant els homes que puguin venir a fer equip amb les seves parelles, pot ser superar els 400" ha dit Gresmi Roca una de les dues coorganitzadores de la cursa. L'acte, que ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, la presidenta d'Autea, Anna Muñoz, la directora de finances de Pal Arinsal, Kathy Blandon, a més a més de les dues organitzadores, Gresmi Roca i Maria Rosa Vergés, ha servit també per conèixer les novetats que oferirà l'Skimo Femenina d'enguany.

D'una banda, s'obrirà les inscripcions als homes, tot i que sense puntuació, en la modalitat d'equips i sempre fent parella amb una dona. A més a més, en aquest mateix sistema de competició, també s'obrirà la porta a què hi hagi grups familiars de mare i filla o filla i mare, segons qui sigui la que prengui la iniciativa. "Ens agrada fomentar la participació de les famílies i que tothom s'hi pugui sentir còmode" ha dit Roca. En aquest sentit, Vergés ha apuntat que "amb les inscripcions, i per tal de facilitar que qui vulgui, encara que no hagi fet mai ni skimo ni raquetes pugui participar, s'oferirà un descompte en el lloguer de materials a les botigues de la Massana i a la Capa d'Arinsal. Com ja ve sent habitual en les edicions anteriors, per apuntar-se caldrà fer-ho des del portal totcrono.net.

Pel que fa al desenvolupament de la prova, els recorreguts seran els mateixos que en les edicions anteriors. Quant a l'skimo, s'arribarà fins al Pic del Cubil, fent en total 4 quilòmetres, mentre que per les participants que escullin l'opció de les raquetes, aquestes aniran fins al Pla de la Cot i tornaran al punt de sortida. "La cursa començarà a les 10:30, però seria interessant que tothom hi pogués ser a les 10, per fer junts l'escalfament" ha apuntat Gresmi Roca i ha afegit que "és un dia per venir-ho a passar bé i, per tant, un dels punts importants és l'après ski". En aquest sentit, un cop les esquiadores hagin acabat la cursa, trobaran coca i xocolata i l'actuació d'un grup de música integrat només per dones. Cal recordar també que, tota la recaptació, anirà íntegrament destinada a AUTEA.

Popularitat i professionalitat
"Estem davant d'una demostració que es pot fer una prova de caràcter popular, però cuidant tots els detalls, des dels circuits fins a la imatge que es vol transmetre; és tot molt professional" ha destacat la ministra Riva. En aquest sentit, la titular d'esports en funcions ha remarcat que "normalment, tant el secretari d'estat (també present a la sala) com jo mateixa estem molts cops presentant proves d'alt nivell. Però un dels reptes que ens vam marcar, també, era el del foment de l'esport. I això s'aconsegueix molt bé amb aquesta prova que facilita la participació de les dones i que té una estació i una parròquia darrere, perquè tot vagi bé".

En els welcome packs, que es podran recollir just l'endemà del tancament de les inscripcions, el divendres 3 a la Farmàcia Roser Miró d'Andorra la Vella hi haurà "entrades per als museus del país. Concretament pel Carmen Thyssen i la Casa d'Areny Plandolit. Perquè ens semblava una bona oportunitat de poder hibridar la cultura i l'esport" ha indicat Riva. A més a més, tant ella com la resta de membres de la presentació han destacat la importància de comptar amb diversos patrocinadors, i obtenir aquest suport público privat a la prova.