Carregant...

Detall de notícia

  • Clotet i Silva signant el conveni de col·laboració. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 17/02/2023 A LES 13:15

La FAN i la Federació Portuguesa signen un acord de col·laboració

Ordino.- La Federació Andorrana de Natació ha signat, avui, un acord de col·laboració amb la seva homologa portuguesa, amb la voluntat de continuar fent créixer la natació al Principat. En aquest sentit, cal destacar que el president de l’entitat portuguesa, António José Silva, és també el president de la LEN i el vicepresident de Worlds Aquatics. “Tant a nivell personal, com en la triple representació que ostento, intentaré ajudar a que la natació d’Andorra creixi, ha expressat el màxim dirigent portuguès.

En aquest sentit, tant ell com el president de la FAN, Joan Clotet, han deixat clar que el conveni és per fer accions i fer-se efectiu i que no quedi com a paper en un calaix. Fruit d’això, Silva ha confirmat que aquest 2023 una part de la selecció portuguesa viatjarà a Andorra a fer una estada. “Portarem un programa de primer nivell mundial pel que fa a la natació artística i el Principat es pugui convertir en un punt de referència en aquesta disciplina” ha afegit el vicepresident de World Aquatics.

Per a la Federació Internacional, un dels reptes és aconseguir reduir la distància existent que hi ha entre els diferents països que integren les competicions internacionals. “En l’acció que farem d’artística, per exemple, el que farem és portar alguns dels millors entrenadors que hi ha en el panorama internacional per tal que puguin ajudar a elevar el nivell en formacions preparades durant uns quatre dies “ ha explicat el vicepresident de l’AQUA.

Al seu torn, Clotet ha explicat que “treballem per créixer en els diferents aspectes de la natació, com a país i comptar amb l’ampliació prevista del CTO i la piscina de 50 metres aquí, a Ordino, ens permetrà fer un salt endavant”. A més a més, el president de la FAN ha volgut tenir paraules d’agraïment per la ministra en funcions de Cultura i Esport, Sílvia Riva, i per al secretari d’Estat Justo Ruiz, a setmanes de que cessin, de manera definitiva en el seu càrrec.

La formació en natació, pedra angular
Malgrat parlar del vessant competitiu, un dels punts on Silva ha fet més èmfasi és en la formació de la natació com a “forma de vida”. En aquest sentit ha apuntat que “és una competència que no és necessària, només, per competir, sinó que per viure. Hem d’aconseguir inculcar als països que incloguin la natació al currículum d’ensenyament com a una matèria obligatòria. Perquè, al cap i a la fi, saber nedar salva vida”.