Detall de notícia

• Juan Rubio llença a cistella pressionat per un rival. (Foto: BCA)
Per Eduard Piera, 17/02/2023 A LES 22:40

El MoraBanc oblida la Copa i passa per sobre del Cáceres

Andorra la Vella.- El MoraBanc Andorra ha aconseguit la 19a victòria de la temporada (70-82) després de desfer-se del Cáceres Patrimonio de la Humanidad. Com ja havia avançat en la roda de premsa prèvia, Rafa Luz ha tingut descans per tal de recuperar-se de la sobrecàrrega muscular que arrossega i que amenaçava en deixar-lo força temps fora de joc en cas de complicar-se.

A l'equip li ha costat entrar en el partit, i ha encaixat un parcial de 5-0 de sortida. Els locals estaven molt més endollats i els de Lezkano han trigat un minut i mig en anotar. Les imprecisions en les passades ofensives eren una dinàmica en aquests primers compassos de partit en un pavelló que tenia un parquet ple de pedaços. Maric, sota dels dos cèrcols, ha aguantat l'equip que ha canviat de timó deixant a Schreiner després d'un molt mal inici d'Speight. El Cáceres, molt més intens en defensa, ha agafat un màxim avantatge de 9 punts (15-6). Amb aquesta renda s'ha arribat al descans (22-13).

Lezkano ha donat entrada a dos Anjos i Andric en l'arrencada del segon quart, i entre els dos interiors han aconseguit un parcial de 0-4 per tornar a deixar el matx en 5 punts. Juan Rubio s'ha sumat a la bona arrencada i ha anotat un triple, que acompanyat d'una bona defensa ha situat el MoraBanc a una cistella dels locals (22-20); Dee però, ha fallat la penetració. En l'acció següent, Dee sí que ha igualat el matx (24-24).

El primer avantatge per visitants s'ha produït quan mancaven 5 minuts per acabar el segon parcial. Una bona acció col·lectiva l'ha completat Speight, tallant pel centre de la defensa cacereña i anotant amb un suau cop de dits (24-26). Després de dues bones defenses, Czerapowicz ha continuat eixamplant la diferència. Els del Principat es trobaven còmodes i Andric i Maric han situat el +8 (24-32). Els tricolor han sabut mantenir la bona dinàmica i han arribat al descans amb un còmode avantatge de 7 punts, tancant la primera part amb un marcador de 29-36.

Trenquen el partit
Després del pas pels vestidors, el Cáceres ha tornat a sortir millor i s'ha situat a només dos punts (36-38). Maric, que de mica en mica va recuperant el nivell de principi de temporada, ha anotat una cistella, però ha fallat el tir lliure adicional. Una bona defensa i un llançament de tres punts, han tornat a situar la renda en +8 (37-45). Dee ha trencat, per primer cop, la barrera dels 10 punts (39-49) en convertir un llançament de tir lliure, a causa d'una falta antiesportiva. Després d'un nou tir lliure, el mateix escorta nord-americà ha clavat un triple per situar un nou màxim avantatge de 14 punts (39-53). El MoraBanc trencava el partit, semblava que de manera definitiva.

En aquest nou context, amb un marcador favorable i el partit, més o menys controlat, han servit perquè Lezkano donés minuts de rodatge a Tobias Borg, que de mica en mica va tornant en dinàmica d'equip i agafant ritme de competició. Amb un parcial final de 15-21, els tricolor han tancat el tercer quart 13 punts per sobre dels locals (44-57), oblidant d'aquesta manera la mala arrencada del partit.

Una bona acció entre Speight i Llovet han permès al capità anotar en una bona pivotació per ja donar els quinze punts de renda. Tres nous punts, culminats amb un alley oop de dos Anjos han elevat la diferència als +18; els locals, però, han respost amb un triple (47-62). Precisament, Borg, ha anat sumant confiança i ha aconseguit anotar un triple que truncava un intent de reacció dels verds. En l'intercanvi de cistelles en què s'havia convertit el partit, el MoraBanc havia impedit, en tot moment, que els locals baixessin la diferència dels 10 punts.

Els de Lezkano han temporitzat en els darrers minuts, fent la goma en el marcador, entre els 9 i els 15 punts d'avantatge, però sempre donant aquella sensació de control total. Al final, la diferència ha acabat sent de 12, amb un marcador de 70-82. Victòria balsàmica per curar les ferides de la Copa i continuar al capdamunt de la classificació; el 19è triomf, ja és al sac i ara, després de la finestra FIBA el MoraBanc es jugarà la lliga a casa, contra el Palència.

Parcials: 22-13, 7-23, 15-21, 26-25.