• Marc Pérez xuta per anotar el 2-1. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 21/02/2023 A LES 09:51

Cop d'autoritat de l'Atlètic Escaldes

Andorra la Vella.- Després de l'aturada copera, l'Atlètic Escaldes sembla decidit a no deixar escapar el títol de lliga i ha posat velocitat de creuer. Aquest cap de setmana s'enfrontava amb un dels rivals directes, el sempre sòlid FC Santa Coloma de Dimitry Cheryshev. El partit va arribar al descans amb empat a zero, però després del pas pels vestidors, els de Fede Bessone van passar per sobre dels colomencs. En el primer quart d'hora, López i Sagués van donar avantatge en el marcador, i ja en el temps afegit, Bolívar va anotar el 0-3 definitiu. Amb el triomf, els escaldencs es consoliden en la primera posició, amb 41 punts, i deixen a sis els immediats perseguidors, l'FC Santa Coloma i l'Inter, que empaten a 35.

Per la seva part, els actuals campions van solucionar un partit d'aquells incòmodes, contra la UE Santa Coloma. Malgrat que els groc i negres semblen descavalcats de la lluita pel títol, no són mai un rival fàcil de derrotar, com ho van tornar a demostrar aquest passat cap de setmana. Un gol de Berlanga, als quatre minuts de joc, va ser suficient perquè els d'Otger Canals sumessin els tres punts i atrapessin a l'FC Santa Coloma en la segona posició. Com ja ve sent habitual, l'Inter acostuma a treure el seu millor futbol i resultats en el tram final de la temporada i res fa pensar en que aquesta temporada sigui una excepció. Per contra, els de Boris Antón queden ja a sis punts dels blau i negres.

On la situació es compacta és a la zona baixa. Diumenge, contra tot pronòstic, la UE Sant Julià va guanyar a l'Ordino i es resisteix a quedar despenjat en l'última posició. Els lauredians es van endur un partit on mai van anar per darrere (3-2). Celyan va avançar els locals, però Maldonado va igualar en l'arrencada de la segona part. Els verds van tornar a prendre la davantera gràcies a Marc Pérez, però Corominas va tornar a situar les taules. Un gol, en el darrer quart d'hora, de Jesús Meneses va donar l'avantatge definitiu als de Laurèdia, que malgrat continuar últims, tenen ja només a un punt a la Penya Encarnada.

Els vermell i negres van caure, per la mínima, contra el sempre difícil Engordany. Els escaldencs en van tenir prou amb un solitari gol de Luís Blanco, en el primer tram de partit, per endur-se els tres punts (1-0), que els permeten allunyar-se en 6 de l'Ordino, en 8 de la Penya i en 9 de la UE Sant Julià. Per contra, la Penya Encarnada veu com els lauredians se situen només a un, mentre que no van poder aprofitar la derrota ordinenca per retallar distàncies. La lluita per la permanència serà d'allò més dura d'aquí fins a final de temporada.