Carregant...

Detall de notícia

  • Roger Puig ha torna a la Copa del Món amb una setena plaça a l’eslàlom de Kitzbuehel. (Foto: FAE)
Per Redacció, 27/02/2023 A LES 16:36

Roger Puig torna a la copa del món amb una setena plaça a l’eslàlom de Kitzbuehel

Andorra la Vella.- Roger Puig ha finalitzat en setena posició a l'eslàlom de la copa del món que se celebra a la mítica pista de Kitzbuehel (Àustria). La competició s'ha celebrat amb condicions complicades per l'estat de la pista. Puig ha lluitat cada metre de la baixada, amb una primera mànega en què se situava novè, i una segona en què remuntava per acabar, finalment, setè.

"Estic súper content d'aquesta posició", ha valorat Puig, que ha recordat que aquest dimarts afronta un segon eslàlom de copa del món, en què espera fer-ho millor. "Estem al màxim. Bon resultat, amb un altre top 7 com ens vam marcar d'objectiu al principi de temporada, així que súper bé, estem molt contents tot l'equip", ha remarcat.

D'altra banda, l'estació italiana de Kronplatz ha acollit aquest dilluns l'eslàlom dels nacionals d'Afganistan, on Àxel Esteve ha estat sisè, en la que ha estat la seva tercera millor carrera de la temporada. Àlex Rius, encara 'tocat' en trobar-se malament els darrers dies, ha competit i ha finalitzat 28è.

Esteve ha finalitzat amb 1.21.00, a 0.55 del guanyador i a només 0.24 del podi, en una cursa molt ajustada. La carrera ha estat per a l'italià Hans Vaccari amb 1.20.45. Esteve ha marcat 24.99, el que és el seu tercer millor resultat de la temporada, després dels 23.42 punts que va fer a Cerro Castor i els 24.16 d'Engelberg el passat mes de gener. Ara mateix, Esteve té 23.79 punts FIS a l'última llista publicada, amb la qual cosa amb els 24.99 d'aquest dilluns s'hi ha acostat molt. A la primera mànega l'esquiador ha marcat el 15è crono amb +0.58, mentre que a la segona ha aconseguit el quart temps de mànega, la qual cosa l'ha fet millorar posicions fins a la sisena definitiva. Segons ha explicat l'entrenador Yago Antes, "a la primera ens hem adormit una mica amb unes errades a baix, però a la segona ha reaccionat". "Estava tan ajustat que amb menys de 20 o 30 centèsimes, que és res, haguéssim fet 23.00 punts. Avui la cosa estava molt cara", ha conclòs el tècnic. Per la seva part, Rius ha lluitat la cursa tot i no estar al cent per cent. L'andorrà ha estat 28è amb 1.23.46, a 3.01 del guanyador. Ara l'equip descansarà per iniciar el viatge a Levi, on disputarà la copa d'Europa, amb dos eslàloms el 10 i 11 de març.