Carregant...

Detall de notícia

  • Un partit d'aquesta temporada al Poliesportiu. (Foto: BCA)
Per Eduard Piera, 03/03/2023 A LES 12:25

El MoraBanc es juga mitja lliga al Poliesportiu

Andorra la Vella.- Si hi ha un partit que pot valer una temporada, aquest és, sens dubte, el que demà s'ha de jugar al Poliesportiu i que enfrontarà al primer i al segon classificats de la LEB Or, o el que és el mateix al MoraBanc Andorra i al Zunder Palencia. Ambdós arriben empatats a tot: 19 victòries i 2 derrotes, i un bàsquet average positiu de 279 pels de casa i de 246 pels visitants. Això sí, amb un hàndicap, i és que en els dos partits que s'han enfrontat, el de la primera volta i la final de la Copa Princesa, han caigut del costat castellà.

"No és una final, perquè encara restaran molts partits complicats, però sí que és un matx molt important" ha destacat l'entrenador del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano avui, en la roda de premsa prèvia a l'encontre. Els tricolor arriben força recuperats físicament, després que cap jugador hagi marxat en les finestres FIBA i haver tingut, com el seu rival, dues setmanes per preparar-se. Quant al matx, Lezkano ha insistit que, una de les claus, serà el físic. "Hem d'aconseguir igualar el seu nivell físic al llarg de tot el partit" ha dit, tot i que ha puntualitzat que serà important l'arbitratge "que no acabi penalitzant al qui menys reparteix".

A hores d'ara, el club ha anunciat que totes els entrades que hi havia a la venda s'han exhaurit, fet pel qual s'espera un ple fins a la bandera al Poliesportiu. Lluny de ser una pressió afegida, el tècnic destacat que "ens dona un plus; ens agrada sentir-nos protegits pels nostres aficionats". Mentalment, aquest és un d'aquells partits que no necessita motivació, ja que "si no ho estem aquí, és que no servim per això. I us ben asseguro que estem molt motivats" ha afirmat el preparador basc.

Malgrat que només de reüll, un altre dels punts que es tindran en compte al llarg dels 40 minuts de joc serà el bàsquet average particular. El MoraBanc parteix de -9, atès que va perdre a la pista palentina per 72-63. "Això serà un altre partit, però som conscients que guanyar-los de 10 punts és molt i molt difícil. I si pensem en això, no guanyarem el partit" recorda Lezkano que apunta que "encara que només sigui per un, si ens emportem el triomf estaré molt i molt content". En cas d'aconseguir donar la volta al bàsquet average, el triomf seria doble, ja que l'empat també valdria als tricolor. La resolució, en poc més de 24 hores.