Carregant...

Detall de notícia

  • Dos dels voluntaris de les finals de la Copa del Món del 2019. (Foto: Ski WC Finals)
  • Els voluntaris, durant les finals del 2019, tenint cura dels dorsals dels esquiadors. (Foto: Ski WC Finals)
Per Eduard Piera, 08/03/2023 A LES 10:35

El batec de la Copa del Món

Ordino.- Andorra és 'el País dels Pirineus' o, com vam veure després de l'acord amb Disney, la casa d'Anna, l'Elsa i l'Olaf. Però també és la seu de les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí d'aquesta temporada i opta a ser la dels Mundials per a l'any 2029. I, per tal d'aconseguir que la primera sigui un èxit i que la segona esdevingui una realitat, el Principat compta amb el seu particular exèrcit, els voluntaris. No pas un de bèl·lic, ni carregat d'armes. O pot ser sí. Armats amb una voluntat incansable i indestructible, així com les ganes de cuidar de fins al més mínim detall, acaben sent el cor i l'ànima d'uns esdeveniments, que com va dir el màxim responsable d'ambdós, David Hidalgo, "sense ells, no seria possible fer-ho".

El calendari va estripant les fulles dels dies que falten fins a la gran cita, que diumenge 12 tindrà la desfilada inaugural per l'Avinguda Carlemany. Primera prova de foc per un equip que es podria dir que és semiprofessional. "Uns quants ja vam fer de voluntaris durant les finals de la Copa del Món del 2019 i aquest és el quart esdeveniment, en el meu cas" recorda el Quim Ruiz que afegeix que "al final, som persones del país, que hem esquiat des de petits, i poder ser part, des de dins, d'una cita com aquesta, és molt especial".

Hi ha tantes ganes de col·laborar en l'esdeveniment que, des de la mateixa organització, es va confirmar que havia fet falta fer una petita selecció i que el gran gruix dels tres-cents que hi haurà aquest 2023 eren repetidors de l'anterior cita. Altres, fins i tot, havien fet la seva estrena en la ja llunyana cita del 2012.

Pel que fa a la seva organització, cal ressenyar que hi ha dos grans grups. D'una banda, els que s'encarreguen de tenir cura de les pistes i ubicar correctament les publicitats, mentre que els de fora pista tenen més funcions de suport als esquiadors i als mitjans de comunicació. L'experiència d'aquest equip, provada i contrastada en situacions de màxima pressió, fa que la simbiosi entre el voluntariat i els treballadors de les estacions sigui total, i sens dubte, és una de les claus de l'èxit dels esdeveniments andorrans. Un signe clar de referència i diferenciador vers altres indrets; un exemple clar i meridià de què és la 'Marca Andorra'.