Carregant...

Detall de notícia

  • Un moment de la presentació de la temporada 2023 de Joan Vinyes. (Foto: FotoEsport)
Per Redacció, 09/03/2023 A LES 12:40

Vinyes torna a la Copa d’Espanya de ral·lis sobre terra

Joan Vinyes i Jordi Mercader (Hyundai Rally2-R5) estaran entre els protagonistes de les proves de la Copa d’Espanya de ral·lis sobre terra (CERT). D’aquesta manera els pilots tornaran, una quinzena d’anys després, a competir en les proves de terra del territori espanyol, escenaris en els quals van debutar, formant tàndem, el 2005.

"Els ral·lis de terra és una especialitat en la qual sempre m’he sentit molt còmode, malgrat tot, soc conscient que un procés d’adaptació, tant al Hyundai com a les especials sobre terra, serà necessari. Amb tot espero que sigui curt, per a poder estar entre els més ràpids al més aviat possible", ha manifestat Vinyes davant la seva imminent "reestrena" en l’especialitat. “Pilotar un vehicle d’una marca (Hyundai) amb una llarga i reeixida trajectòria en el WRC és un plus de motivació. Treure el millor rendiment de les excel·lents prestacions del Rally2 de Hyundai, penso que serà el veritable repte", ha afegit.

Per a fer front a la temporada 2023, Vinyes comptarà amb un entorn de la seva confiança encara que amb incorporacions de gran valor. ”No hi ha dubte, Jordi (Mercader) estarà en el 'backet' de la dreta del Hyundai i els tècnics de Rallycar seran els que cuidaran de la 'salut' del Hyundai R5. El suport de Hyundai Andorra i pneumàtics MRF, completaran un equip amb el qual espero superar els obstacles que se’ns plantejaran en les diferents proves de la Copa d’Espanya de l’especialitat", ha manifestat Vinyes.

Les proves que formen part del calendari de la Copa d’Espanya de ral·lis de terra (arrencara el 24 i 25 de març al Rally da Auga, a Galícia. Abans d'aquesta prova, Vinyes i el seu equip tenen previst fer un test, per afrontar-la havent completat alguns quilòmetres pilotant el Hyundai Rally2.