Detall de notícia

• Víctor Pérez realitza una passada pressionat per Escribà. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Redacció, 13/03/2023 A LES 10:18

Un autogol salva el líder contra la Penya

Andorra la Vella.- Un autogol de Lilian de Palmas en el partit que va enfrontar la Penya Encarnada contra el líder, l'Atlètic Escaldes, va permetre que tot continués igual en la zona alta de la classificació (0-1). Els escaldencs van tenir força més problemes del que es podia esperar en el matx d'ahir, contra els roig i negres. De fet, la bona defensa plantejada per la Penya va impedir que el primer de la taula trobés forats per on crear ocasions clares de gol. I quan aquestes arribaven, el bon fer de Basterrechea feia la resta. No obstant això, ja en temps afegit de la primera part, un mal refús de Lilian de Palmas va acabar superant al seu porter i va suposar l'únic gol del partit i els tres punts pel líder, que manté l'avantatge de cinc sobre la dupla perseguidora.

Abans d'aquest matx i traslladant tota la pressió als blaus, s'havien produït els partits de l'Inter i l'FC Santa Coloma, on cap dels dos no va fallar. L'actual campió va tirar d'eficàcia en un encontre que es va resoldre abans d'arribar a la primera mitja hora de joc. Al minut 4, Sascha Andreu va posar per davant els blau i negres, mentre que abans de la mitja hora de joc el mateix jugador arrodonia la seva brillant actuació personal per anotar el 2-0 definitiu. Amb aquest resultat, els d'Otger Canals es mantenen en segona posició, amb 42 punts, cinc per darrere del líder.

Tampoc va fallar l'FC Santa Coloma, que s'enfrontava amb el cuer, la UE Sant Julià. Ja en la primera part, un gol de David Virgili va donar avantatge als de Dimitry Cheryshev. No obstant això, els colomencs es van haver d'esperar a la segona part per tal de sentenciar el partit. Dos gols en el primer quart d'hora de Toribio i Miguel López, i un altre de Miguel Ángel a la mitja hora, van servir per tancar el partit i evitar qualsevol intent de reacció dels lauredians, que es mantenen cuers, però a la mateixa distància de la permanència, atès que tots els equips de la zona baixa van perdre.

Finalment, la UE Santa Coloma, que de mica en mica va recuperant sensacions, va desfer-se de l'Ordino. El dia que Karlos Kameni va tornar a la titularitat, els groc i negres, que semblen descavalcats en la lluita per ser a Europa (estan a sis punts), van fer un partit molt solvent contra els ordinencs i se'l van adjudicar per 3-1. Tres gols abans de la mitja hora, obra de Faysal, que en va fer dos, i de Tiago, van servir perquè el matx fos d'allò més plàcid. Ja en la segona part, Filosa va retallar distàncies, però en cap moment els tres punts per als de Boris Antón van córrer perill.