• Ratti s'estira a la seva esquerra, però no pot aturar el penal. (Foto: FCA)
Per , 18/03/2023 A LES 18:58

L'FC Andorra rescata un punt en el darrer quart d'hora

Andorra la Vella.- Sinan Bakis, Christos Almpanis i Mustapha Bundu, els tres fitxatges estrella de la davantera del curs, han sortit de la banqueta en la segona part del partit que enfrontava l'FC Andorra contra l'Ibiza per tal de rescatar un punt que semblava completament perdut (2-2). Eder Sarabia ha intervingut amb encert en els canvis, en un partit que al descans anava 0-2 i que s'havia posat molt coll amunt. Amb l'empat, l'equip suma tres jornades sense perdre on ha aconseguit sumar 5 dels 9 punts en joc.

Abans dels 10 minuts de joc els tricolor han rebut el primer cop. Un córner brillantment sacat per Morante, que té un autèntic guant en la seva cama dreta, ha trobat a Coke dins l'àrea, que amb un ajustat cop de cap ha batut Ratti, en el que suposava el primer gol encaixat des de la cantonada per l'FC Andorra. No obstant això, els locals s'han sabut respondre, i estirant per la zona dels extrems, amb Varela i Jacobo, han començat a picar la defensa dels de Lucas Alcaraz.

Precisament, quan millor estaven els de Sarabia, una nova pilota aturada, novament penjada per Morante, ha acabat amb un toc en la mà de Jacobo. Des de la sala VAR s'ha demanat a Gorostegui Fernández-Ortega que ho anés a veure al monitor de peu de camp, i després de reivsar la jugada ha assenyalat els 11 metres. La decisió ha estat molt protestada tant per la grada local com per la banqueta, però res ha fet canviar la decisió. Ekain ha agafat la responsabilitat des dels 11 metres i ha xutat fort i ras, a l'esquerra de Nico Ratti, ajustant molt la pilota al pal fent inútil l'estirada del porter argentí, que li havia endevinat les intencions. Amb aquest resultat s'ha arribat al descans.

En els vestuaris, l'entrenador local ha decidit sacsejar l'equip i ha canviat Pampín per donar entrada a Hevel i tenir molt més control del joc, plenament conscient que li caldria per trencar un Ibiza que sens dubte, es dedicaria a defensar la renda aconseguida en el primer temps. No només això sinó que Sarabia ha redoblat l'aposta i en el primer quart d'hora ha tret un migcampista (Bover) per donar entrada a un extrem (Bundu) i ha tret un central (Pastor) per fer entrar Bakis.

I els canvis han sorgit l'efecte esperat, amb un dinamitzador clar: Mustapha Bundu, el de Sierra Leone, que estrenava convocatòria amb la selecció absoluta del seu país, ha estat molt actiu. Primer enviant al travesser una centrada de Carlos Martínez, i després fent lluir al porter visitant després de deixar anar una fuetada des de la zona d'extrem dret. En aquest nou context, amb un equip plagat de davanters, ha arribat l'empat. Una passada endarrere de Bundu ha trobat Sinan Bakis que, de primeres, ha rematat al fons de la xarxa amb un xut estrany, que ha botat i ha acabat fent una paràbola que ha fet inútil l'estirada de Fuzato, el millor dels visitants.

L'èxtasi a la parròquia local els ha arribat a només cinc minuts per acabar el matx. Adrià Vilanova, que reapareixia després de tres mesos lesionat, i que només feia dos minuts que era al camp, ha servit una pilota al segon pal per Christos Almpanis per tal que el grec, lliure de marca, i amb els mateixos minuts que ell al terreny de joc, només hagués d'empényer la pilota al fons de la xarxa i permetre sumar un punt als tricolor. Un resultat que de ben segur reforça la moral de l'FC Andorra, que ha aconseguit una fita important com és aixecar un 0-2.

FITXA TÈCNICA

FC Andorra: Ratti; Alti (Adri Vilanova, 83'), Pastor (Bakis, 63') Mika Mármol, Pampín (Hevel, 46'); Orellana, Bover (Bundu, 54'), Iván Gil; Valera (Albanis, 83'), Carlos Martínez i Jacobo.

Ibiza FC: Fuzato; Joseda (Fran Grima, 20'), Martín, Escobar (Javi Vázquez, 46'), Grillo; Coke (Mauro, 69'), Morante, Serrano, Herrera (Appin, 46'); Bogusz i Ekain (Camara, 76').

Gols: 0-1 Coke (7'), 0-2 Ekain (p) (26'), 1-2 Bakis (75'), Albanis (85').

Àrbitre: Aitor Gorostegui Fernández-Ortega, assistit des de la sala VAR per Daniel Ocón Arráiz i David Gálvez Roscón.