• Rafa Luz comanda un contracop del MoraBanc. (Foto: BCA / César de Pablo)
Per Eduard Piera, 18/03/2023 A LES 20:23

El MoraBanc arrasa el Juaristi i dona un cap quasi definitiu a la lliga

Andorra la Vella.- Jornada d'aquelles rodones la que ha viscut el MoraBanc Andorra aquest cap de setmana, en què rebia al Poliesportiu la visita del penúltim classificat, el Juaristi. I ho feia coneixent el resultat dels seus dos immediats perseguidors, el Zunder Palencia i el Força Lleida, que ja no tenia Carrera, i que van jugar ahir i van caure contra Castelló (85-80) i Alacant (79-76) respectivament. Fet que ha permès als de Lezkano prendre dues i cinc victòries de diferència, descavalcant pràcticament els lleidatans de la lluita pel títol.

Conscients d'aquesta realitat, d'una oportunitat de deixar força encaminat el títol de lliga, els de Natxo Lezkano han sortit amb l'accelerador premut des del salt inicial, sent molt efectius tant en atac com en defensa. El Juaristi ha trigat fins a cinc minuts en anotar els primers dos punts, que han sigut des de la línia de tirs lliures. Per la seva part, el MoraBanc continuava a ritme de rècord i en el mateix període de temps ja havia anotat 15 punts, sent netament superiors als bascos.

La superioritat era tal que, en l'arrencada del segon quart, els tricolor s'han relaxat en excés i han permès al Juaristi baixar la diferència per sota dels 10 punts. Czerapowivz però, avui tenia el dia i a cop de triple, l'exterior mantenia la diferència i truncava qualsevol intent de reacció més seriós dels visitants. Quan faltaven sis minuts per arribar al descans, el marcador era de +12 per als de casa.

Avui, però era el dia C, ja que Chris Czerapowicz ja havia anotat un total de 16 punts quan només s'havien jugat 17 minuts. El suec, des de la cantonada, no parava de perforar la defensa dels blancs per situar el 40-27. No obstant això, cal ressenyar que els visitants no han abaixat els braços en aquest segon quart i malgrat l'encert anotador local, s'han mantingut, tot fent la goma, en diferències d'entre 13 i 9 punts. Així doncs, s'ha arribat al descans finalment amb un marge de 15 punts (48-33).

Després del pas pels vestidors, els de Natxo Lezkano han continuat manant amb suficiència. El partit servia també perquè jugadors amb pocs minuts com Nacho Llovet o els recentment recuperats de les lesions Chris Czerapowicz i Marian Maric, tinguessin més minuts per tal de poder recuperar sensacions de cara al tram final de la temporada. Precisament el pivot, des de la línia de tirs lliures ha situat el màxim avantatge en +22 (55-34) que només s'havien jugat dos minuts del quart.

El partit tenia molt poca història i els únics al·licients eren conèixer quin seria el resultat final i poder gaudir de jugadors com Alexis Bartolomé, que a causa d'un problema facial jugava amb una màscara que li dificultava força la visió. Schreiner, en l'entrada del darrer minut ha situat un nou màxim avantatge de 25 punts (70-45). El base austríac, precisament, s'ha jugat la darrera possessió del parcial que no ha entrat per poc. En el rebot, i sense temps, des del mig del camp Tobias Borg ha llençat i a punt ha estat de convertir la que hagués estat una de les cistelles de la temporada. Ja en els darrers 10 minuts, Maric ha situat el 72-45, marcant una nova màxima renda.

Ja en els darrers 10 minuts, Maric ha situat el 72-45, marcant una nova màxima renda. En aquest quart s'ha produït una de les cistelles més aplaudides per la grada del Poliesportiu, quan Alexis Bartolomé s'ha aixecat des de 6,75 i anotava. Els àrbitres, però, han considerat que trepitjava la línia i finalment han donat la cistella de 2. Fins a 10 punts se n'ha anat el jugador de la casa, mentre el marcador no parava de créixer i després d'un triple seu se n'anava fins als 30 punts (89-59). Una darrera cistella dels visitants han deixat el marcador final en el 89-61 i mitja lliga al sarró abans de visitar la sempre difícil pista del Força Lleida.

Parcials: 24-12, 24-21, 22-12, 19-16.