Carregant...

Detall de notícia

  • Shiffrin supera una de les portes en la jornada de diumenge a la pista de l'Avet. (Foto: Finals Copa del Món / Oriol Molas)
Per Redacció, 20/03/2023 A LES 09:28

Unes Finals per a la història

Andorra la Vella.- Soldeu va tancar, ahir, les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí del 2023. Una cita que, des del moment en què es va clausurar, passa a ser història d'aquesta competició. El rècord de victòries de Mikaela Shiffrin o el trencament de la barrera dels 2.000 punts per Marco Odermatt són només la cirereta d'unes curses on també va brillar amb llum pròpia l'esquiador local Joan Verdú, quinzè en la cita i 19è al llarg de la temporada. Ara sí, i en majúscules, elit mundial.

Però, més enllà del vessant esportiu, Andorra va tornar a demostrar la seva capacitat per organitzar esdeveniments esportius al més alt nivell. Corredors, entrenadors i màxims responsables de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) van reconèixer, de nou, la bona feina feta durant les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí de Grandvalira, el millor aparador possible de cara a la candidatura del Principat que vol acollir els Mundials d'esquí per al 2029, tal com va reconèixer El secretari general de la FIS, Michel Vion, que va dir que les Finals van ser "la millor ocasió per mostrar el que sou capaços de fer", i va encoratjar l'estació a "continuar progressant i a estar preparats", ja que es tracta d'un esdeveniment "10 vegades més gran que unes Finals".

Vion es va mostrar molt satisfet per l'organització i va assegurar que les Finals Andorra 2023 "fins i tot han superat les expectatives que teníem quan vam decidir tornar. Ha estat una setmana formidable, cada dia amb un repte, amb molt bones competicions i molt bon ambient: heu fet una molt bona feina". En la mateixa línia es va manifestar Markus Waldner, director de la Copa del món masculina tot afirmant que "podeu estar molt orgullosos perquè un cop més el comitè organitzador ha demostrat que pot tirar endavant esdeveniments del més alt nivell". Va felicitar l'organització i va lloar les tasques fetes perquè tot estigues en tot moment, malgrat "les dificultats que va posar la climatologia".

Finalment, el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va valorar "una vegada més la capacitat d'organització i d'hospitalitat", va fer un agraïment especial als voluntaris i s'ha mostrat content "de posar el nostre granet de sorra des del Govern per fer possible aquest esdeveniment que té un enorme impacte econòmic, social i mediàtic". També ha assegurat que "després d'aquestes segones Finals de la Copa del Món anem sumant punts de cara a aquesta gran fita que tenim planejada, la celebració dels Campionats del Món el 2029".


Més de 6.000 espectadors
A falta dels recomptes finals, el director de l'esdeveniment, David Hidalgo, ja va afirmar que "tant dissabte com diumenge s'han superat els 6.000 espectadors, unes xifres espectaculars!". Hidalgo va declarar que la valoració de les Finals és "excel·lent" i que "fins i tot ens hem superat respecte al 2019", ja que "els comentaris de tothom han estat unànimes elogiant l'esdeveniment. Per tant, és un èxit col·lectiu, de tota Andorra, i ara hem de continuar treballant per assolir objectius encara més ambiciosos".