Carregant...

Detall de notícia

  • Marian Maric lluita per capturar un rebot pressionat per un rival. (Foto: Leyma Coruña)
Per Redacció, 06/04/2023 A LES 09:47

El MoraBanc supera l'escull del Leyma Coruña

Andorra la Vella.- Pas endavant del MoraBanc Andorra ahir, a la Corunya, on va aconseguir una treballada victòria (66-70) contra el tercer classificat, el Leyma. En la prèvia de l'encontre, el tècnic tricolor, Natxo Lezkano, ja havia qualificat el partit com "el més difícil" que es podia jugar, tenint en compte la dinàmica amb què venia l'equip local. El triomf acosta, una mica més, al MoraBanc al títol de lliga i el tan anhelat retorn a l'ACB per via directa; resten set jornades.

El partit va ser força diferent del que ningú es podia imaginar. El Leyma, un dels equips més anotadors en la seva pista, es va quedar només en 66 punts. Els tricolor no van anar massa més enllà. Cada cistella era altament lluitada i les defenses van demostrar imposar-se als atacs. En aquest context, més un baix encert en el llançament des de més enllà dels 6,75 expliquen, en gran part, el baix marcador. Els exteriors del MoraBanc van tenir una d'aquelles tardes negres i els números parlen per si sols. Dee (2/8), Borg (0/5) o Rafa Luz (0/2) escenifiquen perfectament el panorama des de fora.

No obstant això, tant Dee com Luz sí que van estar impecables des dels dos punts i la línia de tirs lliures, i van acompanyar perfectament a les torres andorranes, Maric i dos Anjos, que van anotar 10 i 14 punts respectivament, i sis rebots cada un, per aconseguir allò que era tan necessari: no concedir segones opcions. A més a més, els de Lezkano van saber jugar amb nervis d'acer i esperar el seu moment en el partit. Van perdre el primer i el tercer quart, fet que els va implicar arribar al parcial decisiu amb desavantatge. Però allí va sortir el campió i amb un 17 a 25, el primer parcial que un equip anava per sobre dels 20 punts, capgirava el marcador i s'enduia aquesta decisiva victòria.

Amb el triomf, el Bàsquet Club Andorra supera la primera de les tres etapes de muntanya que té en només 10 dies i guanya en la que avui és la pista més complicada de la Lliga. Líder, amb 24 victòries en 27 partits, en resten 7 per assolir l'objectiu. Els següents passo seran al Poliesportiu, diumenge, contra el Melilla i el divendres vinent, en la sortida més complicada que resta per acabar el curs, a la pista del Valladolid.