Carregant...

Detall de notícia

  • La selecció andorrana de voleibol amb els integrants de l'staff i el secretari d'estat, Justo Ruiz. (Foto: FAV)
Per Redacció, 11/04/2023 A LES 09:45

Andorra s'emporta l'Europeu dels Petits Estats sub20 de Voleibol

Encamp.- La selecció sub20 d'Andorra es va proclamar, dissabte, campionat de l'Europeu dels Petits Estats masculí de voleibol de la categoria. Els de José Garcia van tenir una trajectòria immaculada en els quatre partits que van disputar, entre la lligueta prèvia, semifinals i final, i no en van perdre cap. Encara més, en la primera fase, on els tricolor es van enfrontar contra Gibraltar i Irlanda, no van cedir ni un sol set, desfent-se d'ambdós rivals per 3-0.

El Compleix Esportiu d'Encamp va viure els moments de més tensió ja en les semifinals. Luxemburg, que era la gran favorita i que havia derrotat Andorra en amistosos previs, feia els deures i es desfeia d'Eire per plantar-se a la final. Els locals, que s'enfrontaven contra Irlanda del Nord van patir més que en la lligueta i van cedir el primer set del campionat. No obstant això, es van acabar imposant per 3-1.

En la gran final, el combinat luxemburguès va prémer ràpidament l'accelerador i es va endur el primer set, fent d'aquesta manera bons els pronòstics que el situaven com el rival a batre. Tanmateix, la bufetada va esperonar Andorra, que amb un joc brillant i espolsant-se qualsevol tipus de pressió de sobre va acabar capgirant el marcador guanyant tres sets de manera consecutiva. I com es diu en aquests casos, punt, set i partit per als de Garcia (1-3) que van rubricar una gran Setmana Santa de volei, demostrant que seran un rival a batre en els Jocs dels Petits Estats de Malta, però, sobretot, en els d'Andorra del 2025.