Carregant...

Detall de notícia

  • Joaquim Pujol, Jennifer Vilches, Josep Batalla i Gorka Aixàs abans de començar la roda de premsa. (Foto: E. P.)
  • El conseller Batalla explica la implicació del comú en el projecte. (Foto: E. P.)
  • La roda de premsa de presentació de la jornada de lliga de la FIDEC. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 13/04/2023 A LES 17:50

L'equip de capacitats especials del MoraBanc juga dissabte a Escaldes

Escaldes-Engordany.- L'equip de capacitats especials del Bàsquet Club Andorra, que té el patrocini i la col·laboració del comú d'Escaldes-Engordany, jugarà dissabte al Pavelló del Prat Gran de la parròquia escaldenca. La matinal de bàsquet correspon a una jornada de la Lliga FEDIC, la competició que juga aquest equip de l'estructura del MoraBanc Andorra. Avui a la tarda, des de les dependències casa comuna, s'ha fet la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment de basquetbol que ha comptat amb la participació del conseller d'esports, Josep Batalla, el president del Bàsquet Club Andorra, Gorka Aixàs, l'entrenador de l'equip, Joaquim Pujol, i la jugadora Jennifer Vilches.

"D'ençà que ens van plantejar formar part d'aquest equip, no ho vam dubtar ni un moment" ha expressat Batalla que ha posat en relleu que "la pandèmia ens ha impedit poder gaudir de més partits d'aquest grup; però després de veure els anteriors que han jugat, només puc fer que animar a tothom que dissabte vingui al Prat Gran per veure'ls jugar perquè és una experiència única". Per la seva part, Aixàs ha reivindicat que "nosaltres ho hem dit sempre, volem transcendir i anar més enllà del que és el bàsquet d'elit. Volem treballar la base, tenir equips de joves i per al club, l'equip de capacitats especials és la nineta dels nostres ulls. És un dels projectes que a mi, particularment, em fa més il·lusió i és del que et dona més alegries estan al capdavant del club".

Quant a la part més esportiva, Joaquim Pujol 'Jimmy', ha apuntat que "estem molt contents i amb moltes ganes de poder jugar i fer gaudir a la gent". El tècnic ha recordat que "no és la primera vegada que juguem" però ha remarcat que "sí que és el primer cop que tenim l'oportunitat de tenir una jornada de lliga a casa nostra". En aquest sentit, cal tenir en compte que la matinal de bàsquet començarà a les 10 del matí i tindrà diversos partits que es jugaran de manera simultània entre els diferents equips participants i tindran una durada de 10 minuts. A les 12, es jugarà un partit d'exhibició que enfrontarà el Bàsquet Club Andorra contra el Sedis. Jimmy ha afegit que "el resultat, per nosaltres no és el més important. El que volem és treballar la inclusió, crear un espai perquè els nois i noies se sentin a gust i treballar hàbits de vida saludable i al final, poder competir".

Finalment, la jugadora Jennifer Vilches 'Jenny', ha deixat clar que "ens sentim molt importants quan ens posem aquesta samarreta. Que ens representa a tots nosaltres i també al Brut". Per a la basquetbolista "ens veiem representats en tots els equips, des dels grans als més petits". Esportivament, ha dit que "tenim moltes ganes de jugar amb el Mediterrani, perquè ens va guanyar". Sobre com plantegen la jornada, Jenny ha explicat que "estem orgullosos de poder jugar i defensar la samarreta i pista i tenir una competició de bàsquet a Andorra. Defensarem fins al final!". Quant al partit amb el Sedis ha dit que "són un molt bon contrincant, juguen molt bé. Però nosaltres també! Anirem a totes".