Carregant...

Detall de notícia

  • El pilot Marc Font en un moment de la prova a Ourense. (Foto: FotoEsport)
Per Redacció, 18/04/2023 A LES 10:45

Font, novè a Ourense

Andorra la Vella.- Marc Font (KTM) va completar en la novena posició el hard enduro de A Peroxa (Ourense), després d'estar a punt d'abandonar per culpa d’un cop de calor que el va deixar sense forces a mitja competició. A partir d’aquest instant, el pilot de la FMA va optar per continuar en carrera a un ritme lent per a ampliar la seva puntuació en la provisional del campionat d’Espanya de l’especialitat.

La prova gallega del certamen espanyol va estar marcada per la climatologia. El 'forn' que acostuma a ser Ourense a l’estiu, enguany es va avançar unes setmanes i competir a temperatures pròximes als 30 graus i amb un percentatge alt d’humitat (típic de la zona), va ser molt dur per als pilots.

Els membres del Moto Club A Peroxa, organitzadors de l’esdeveniment, van preparar un recorregut de sis quilòmetres en zones de bosc, amb pedres de dimensions considerables i desnivells constants. Un traçat que Font va qualificar de "molt físic i tècnic". "Dels que a mi m’afavoreixen", va valorar. Un traçat molt exigent que combinat amb les altes temperatures va passar factura a molts dels participants.

Les coses no van començar del tot bé per a Font en la primera mànega disputada el dissabte en un traçat marcat per a la disputa d’aquestes mànegues de qualificació. Va protagonitzar una bona sortida, però la continuació no va ser tan positiva. “D’inici el ritme era molt bo, però un parell de caigudes van fer que el temps al final no fos el que volia”, valorava. En la segona mànega tot va tornar a la normalitat, i es va situar en la sisena plaça en la classificació combinada de totes dues mànegues.

El diumenge, Font va estar en la lluita pel podi fins a l’incident esmentat. De sortida el pilot de Zona Paddock89 es va situar en la lluita pel podi. Entre diversos rivals es van anar intercanviant la posició, sempre per darrere del gran dominador de la cursa, Teodor Kabakchiev. Font va haver de desistir del seu objectiu, que no era un altre que el podi, quan va tenir el problema físic. "Em vaig trobar totalment buit, sense forces per a seguir. Vaig intentar recuperar-me, però l’única cosa que vaig poder fer és continuar a ritme lent i salvar alguns punts per al campionat. Una llàstima, el circuit m’afavoria i inicialment em trobava amb forces per a estar entre els més ràpids", comentava.

Una vegada superada la prova d’Ourense, el campionat d’Espanya de Hard Enduro queda en 'stand-by' fins al mes d’octubre en què es disputarà l’última prova del certamen a Almedina (Ciutat Real).

A partir d’ara el pilot de la FMA se centrarà en el campionat d’Andorra d’enducross i en la preparació de l’inici del campionat del món de hard enduro.

El primer repte mundial serà el Xross Hard Enduro Challenge-Sèrbia. La prova es disputarà del 17 al 20 de maig, a les muntanyes de Zlatibor, Tara, i Mokra Gora, de la península balcànica.