Carregant...

Detall de notícia

  • La campanya de donació de sang celebrada al Poliesportiu d'Andorra. (Foto: MoraBanc Andorra)
Per Redacció, 18/04/2023 A LES 13:04

La campanya de sang del MoraBanc rep 236 donacions

Andorra la Vella.- La campanya de sang organitzada aquest dilluns pel MoraBanc Andorra al Poliesportiu d'Andorra va superar la xifra de donacions de l'any passat batent un nou rècord. Així doncs, en el marc d'aquesta campanya s'han rebut 236 donacions, de les quals 197 són efectives i 39 són censades com a oferiment. L'objectiu que s'havia marcat el club i la Creu Roja d'omplir un any més el Poliesportiu de donants de sang s'ha complert. Des de les dotze del migdia l'afluència de donants va ser constant i, tal com s'esperava, va ser encara més important a la tarda.

Del total, 106 donacions -88 efectives i 18 oferiments- es van fer a primera hora entre les 12 i les 15 hores, i les altres 130 –109 efectives i 21 oferiments - van ser en horari de tarda. Destaca el fet que tot i que hi ha hagut cancel·lacions, els donants espontanis que es van presentar al Poliesportiu van permetre arribar gairebé al topall de les 240 donacions. De la mateixa manera, s'ha registrat també una bona dada de donants de medul·la òssia amb una vintena de persones.

D'altra banda, cal destacar que s'han mantingut els donants habituals i s'han registrat uns 28 de nous. Com de costum, molts han estat socis del club i familiars seus. El 56,78% eren homes i la franja d'edat entre els 25 i els 54 anys ha sumat el gruix de les donacions amb un total de 176. Pel que fa als grups sanguinis predominants, com en les campanyes anteriors amb el MoraBanc, els més representats són els grups A i O positius.

La Creu Roja i el Banc de Sang valoren molt positivament les dues primeres campanyes de donació de sang i auguren bones perspectives per aquest 2023. També agraeixen de nou el club i el ministeri d'Esports la seva predisposició en tot moment, així com de permetre disposar d'un lloc tan exclusiu per dur a terme la campanya. La col·laboració amb el MoraBanc Andorra és cada any millor i ja queda clar que continuarà formant part dels futurs calendaris.

La pròxima crida per donar sang està prevista sobre principis de juliol i comptarà, com de costum, amb la col·laboració del SAAS i del Centre Comercial Andorrà - Super U.