• Víctor Pérez perd la pilota davant Sergio Mendoza. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Redacció, 24/04/2023 A LES 10:08

L'Atlètic Escaldes acaricia el títol

Andorra la Vella.- L'Atlètic Club d'Escaldes està a les portes de guanyar la seva primera Lliga Multissegur. Els de Fede Bessone, després d'imposar-se ahir, amb solvència, a la UE Santa Coloma (1-3) mantenen els 5 punts d'avantatge respecte al segon classificat, l'Inter, quan només en resten 12 per jugar-se. Només un daltabaix, poc probable, podria deixar els blaus sense títol. Ahir, un cop més, als camps de la Borda Mateu, l'Atlètic va demostrar aquella eficiència amb la qual ha dominat, pràcticament tot el campionat. Després d'arribar al descans amb empat a zero, ja als dos minuts del segon acte, Sylvain López va donar avantatge als seus. Quan restaven poc menys de 20 minuts, Sagués va anotar el 0-2. Malgrat que en l'afegit Joao Carvalho va retallar distàncies, pràcticament en la jugada posterior Bolívar va fer pujar l'1-3 definitiu. Aquest triomf, a més a més, garanteix plaça europea als blaus.

Esperant una ensopegada que no es produeix segueix l'Inter. Els vigents campions es mantenen en la segona posició a cinc punts, amb 49 unitats, després d'imposar-se a l'Ordino, en el que va ser la reedició de la semifinal de la Copa Protecvall. El partit va arribar al descans amb un sorprenent empat a dos. No obstant això, set minuts després de la represa Sascha Andreu donava avantatge als tricampions, que ja no es tornarien a deixar empatar. Al 80, Feher feia pujar el 2-4; un gol que no va fer pas abaixar els braços als de les valls del nord, que estan immersos en la lluita pel descens. Joao Pedro, a cinc pel final, retallava diferències, però Adrià Gallego sentenciava amb el 3-5 en l'afegit. Amb la derrota, l'Ordino es manté setè, amb setze punts, empatat amb el cuer, el Sant Julià.

La golejada de la jornada la va protagonitzar l'FC Santa Coloma. Els de Dimitry Cheryshev s'enfrontaven contra una UE Engordany immersa en problemes de pagaments i que veu el precipici de l'expulsió de la competició després de no presentar-se en dos enfrontaments. Ahir, malgrat saltar al camp, els blanc i negres van ser una joguina trencada en mans dels colomencs que els van endossar un contundent 0-7. Cristian Novoa, amb quatre gols, va ser el gran protagonista del partit. Amb el triomf els de Goldstar es mantenen tercers a tres punts de l'Inter, rival amb qui es jugaran la final de la Copa Protecvall. Precisament, aquesta final i la renta que tenen ambdós equips amb la UE Santa Coloma, els garanteix pràcticament, presència europea el curs vinent. Per la seva part, els escaldencs es mantenen cinc punts per sobre del descens.

En la zona baixa, la Penya Encarnada i la UE Sant Julià s'enfrontaven en un duel de caràcter dramàtic. Els vermell i negres, en cas de guanyar, deixaven ben encarrilada la permanència; els lauredians veien aquí un dels darrers trens per salvar la categoria. Finalment, el partit va caure del costat de la Penya per un ajustat 1-2. Rodrigo Piloto, l'home gol de l'equip, va obrir el marcador ja en la segona part. Els verd i negres van empatar, quan faltaven vint minuts, gràcies a Djatit. Però en el darrer tram del matx, Pastor va fer pujar 1-2 definitiu que permet a la Penya sumar 23 punts, 7 més que Sant Julià i Ordino, a falta de 12 per jugar-se. A la pràctica, una permanència virtual.