Carregant...

Detall de notícia

  • Els jugadors del Pas de la Casa celebren l'ascens sobre el terreny de joc. (Foto: Xavi Miró / FAF)
  • L'entrenador de l'Atlètic Amèrica, Cristian Lara, es mantejat pels seus jugadors. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Redacció, 24/04/2023 A LES 10:31

El Pas de la Casa i l'Atlètic Amèrica, nous equips de la Lliga Multissegur

Andorra la Vella.- A mesura que avança la primavera, de mica en mica es van resolent algunes de les incògnites esportives del país. En el cas de les competicions nacionals de futbol, les primeres a desvetllar-se han estat dos dels tres ascensos directes de la Lliga Unida cap a Primera Divisió. I és que el passat cap de setmana va portar alegria a dos clubs com són el Pas de la Casa i l'Atlètic Amèrica, que van assolir l'anhelat ascens a la Lliga Multissegur, tot coincidint en l'any de l'ampliació de la màxima categoria del futbol andorrà a deu equips.

Els encampadans, grans dominadors de la competició, havien de sumar el triomf contra el tercer classificat, l'Esperança per assolir, matemàticament, el preuat ascens. Sobre el camp, els del Pas van tornar a ser millors i es van emportar el triomf per un còmode 2-0. Aquesta victòria obria la porta a què, l'Atlètic Amèrica, també consolidés el seu ascens en cas de victòria. Els blanc i vermells se les veien amb la Immobiliària CISA FS la Massana, cinquè classificat, del qui es van desfer per 0-3.

Tot i això, encara queden coses per decidir a la segona divisió. El títol, ja que el Pas (amb un partit menys) té a només un punt l'Atlètic Amèrica. També la tercera plaça d'ascens directe que, malgrat la derrota de la passada jornada, té molt ben encarrilada l'Esperança, que treu 10 punts al Carroi. Precisament, els capitalins tenen tots els números per ser l'equip que faci la promoció d'ascens, ja que tenen un important avantatge (8 punts) sobre la Massana. Sigui com sigui, el que sí que hi ha són dos nous equips de primera, el Pas de la Casa i l'Atlètic Amèrica.