• Micah Speight organitza una jugada d'atac. (Foto: Oviedo Baloncesto)
Per Eduard Piera, 29/04/2023 A LES 20:56

El MoraBanc no falla i encarrila l'ascens

Andorra la Vella.- El MoraBanc Andorra ha encarrilat l'ascens a la Lliga ACB de manera directa, després d'imposar-se a la pista de l'Oviedo amb suficiència (63-79). Els tricolor han saltat a la pista coneixent que, en cas de guanyar, distanciarien el Zunder Palencia a dues victòries, atès que els segon classificats havien caigut ahir, al Barris Nord, contra el Força Lleida. Amb la lliçó apresa, després de la patacada de fa set dies contra l'Almansa, els de Natxo Lezkano han deixat poc marge a la sorpresa.

Si bé cal destacar que el primer quart feia presagiar un partit força més ajustat. Els locals, immersos de ple en la lluita per evitar el descens, han sortit molt endollats i eren capaços de respondre a cada acció del MoraBanc. L'arrencada del matx ha mostrat el millor nivell dels exteriors tricolor. Juan Rubio, Johnny Dee i Rafa Luz han dut el pes anotador dels seus en els compassos inicials. No obstant això, no ha estat fins a la irrupció de Marian Maric, amb cinc punts gairebé de manera consecutiva, que els visitants han pres la davantera en el marcador (13-19), que ja no deixarien fins a acabar el partit. Malgrat que l'Oviedo ha retallat distàncies (16-19), s'ha arribat al final del primer parcial amb un avantatge de tres punts.

Les rotacions han arribat als tricolor, avui de groc, i la segona unitat ha carburat de la millor manera. Només arrencar el segon parcial, Thomas Schreiner ha clavat un triple que ha situat la renta en +6. Speight, Maric i Andric han contribuït a elevar la renta fins als dos dígits per primer cop (18-28). Amb la baixa de Chris Czerapowicz, els exteriors havien de fer un pas endavant i ho han fet. El segon quart ha portat la millor versió de Tobias Borg, aquella que a causa de les lesions s'ha vist en comptagotes aquest curs. El suec ha clavat set punts gairebé consecutius per fer créixer la diferència a +17. Dues darreres cistelles locals han deixat el marcador 26-39 al descans.

Després del pas pels vestuaris, vuit punts consecutius d'Andric i dos tirs lliures de Maric han situat el MoraBanc a +22 (27-49). Els grocs tenien clar que avui era un d'aquells dies que no es podia fallar i han tret a lluir el millor talent exterior. Després d'un temps mort, Johnny Dee i Micah Speight s'han sumat al festival de triples en què s'havia convertit el quart, per tancar-lo amb un nou avantatge de 23 punts (38-61).

Amb tot fet, però amb l'ombra del que havia passat feia només set dies a casa contra l'Almansa, l'equip tenia el repte de no relaxar-se. I en cap moment ho ha fet. Una sortida fulgurant amb una penetració de Nacho Llovet que ha acabat amb un 2+1, un triple de Johnny Dee, i una cistella marca de la casa de Felipe dos Anjos, han situat l'electrònic en +28 (41-69) quan restaven sis minuts i vint segons per acabar el matx. En els darrers minuts, els visitants sí que han aixecat el peu de l'accelerador, un fet que ha permès a l'Oviedo reduir el marge lleugerament, per aconseguir tancar el partit en 63-79. Punt, set i gairebé partit per al MoraBanc que, si guanya els dos pròxims partits que jugarà al Poliesportiu, contra Alacant i Ourense, es proclamaria campió a falta d'una jornada. El repte de l'ascens, ja s'albira a l'horitzó.