• Alti rep la pressió de dos jugadors. (Foto: FCA)
Per Eduard Piera, 30/04/2023 A LES 16:02

Un penal descavalca l'FC Andorra de la lluita pel play-off

Andorra la Vella.- El play-off d'ascens a Primera Divisió és missió gairebé impossible. Els tricolor han caigut avui, a casa, contra el Mirandés (0-1), trencant la ratxa de vuit jornades sense conèixer la derrota. Un penal no assenyalat i un altre que sí que ho ha estat, en cada àrea, han acabat sent decisius en un encontre on Lizoain ha tornat a la titularitat, més de dos mesos després de perdre-la en favor de Nico Ratti.

L'ocasió més clara d'aquesta primera part ha arribat quan l'electrònic assenyalava els 35 minuts de joc. Una passada llarga sobre Raúl García, que amb una gran habilitat ha trencat a Mika Mármol, ha estat a punt d'acabar al fons de la xarxa. El seu xut, però, amb la cama esquerra, s'ha perdut molt a prop del pal de la porteria defensada per Lizoain, que s'havia estirat bé per cobrir angle. La rèplica tricolor no s'ha fet pas esperar. Una cavalcada d'Alti per banda dreta, que cedeix endarrere per Molina, aquest ha tocat més cap a l'esquerra per Hevel i el neerlandès, de primeres ha habilitat a Sinan Bakis. El tercer màxim golejador de la lliga ha estat lent, i des de l'alçada del punt de penal i lleugerament escorat, ha vist com la defensa se li ha llençat a sobre, no deixant-lo xutar amb comoditat, i la rematada s'ha perdut per la línia de fons.

Els locals però, volien el gol abans del descans. Una internada de Valera, ha acabat amb la pilota a córner. Sacat en curt, la pilota ha acabat als peus de Sergio Molina, que des d'uns trenta metres, ha etzibat una canonada marca de la casa que ha trobat una bona reacció d'Herrero, que ha volat a la seva dreta per enviar la pilota de nou a córner. Pressió dels de Sarabia en el darrer tram de la primera meitat. En l'acció següent, una pilota centrada a l'àrea per part d'Hevel ha trobat sol a Pastor, entre el punt de penal i l'àrea petita, però la seva rematada no ha trobat porteria. El marcador no s'ha mogut i s'ha arribat al descans amb el 0-0 inicial.

Després del pas pels vestidors, el matx ha tornat a una tònica més de respecte, força llunyana al final frenètic amb el que havia acabat el primer temps. No obstant això, tal com havia passat en el primer acte, en els darrers vint minuts de partit, aquest s'ha tornat boig. Primer ha estat el Mirandés que ha obligat a lluir-se a Lizoain. Ja entrant en el darrer quart d'hora, Germán Valera ha rebut una bona assistència d'Àlex Pastor, i després de desfer-se del seu marcador, ha xutat amb potència però s'ha trobat la bona reacció d'Herrero. Eren els millors moments dels tricolor, que han aconseguit tancar al seu camp al Mirandés.

Sinan Bakis ha demanat un penal. Una nova acció de Valera ha acabat amb una precisa centrada al segon pal. Bakis entrava amb tot per rematar, i amb Herrero superat, ha rebut un cop prou fort per desequilibrar-lo per part de Salinas. L'àrbitre ni tan sols ha revisat la jugada i el matx ha continuat. L'ocasió més clara en aquest tram de partit ha estat per Diego Pampín. El lateral gallec ha rebut, sol, al punt de penal, un servei de cantonada i amb una volea de primeres ha rematat estavellant la pilota contra el travesser.

Però, quan millor estaven els tricolor, ha arribat la martellada del Mirandés. Un ràpid contracop pujat pels visitants ha deixat a Javi Llabrés sol, davant de Lizoain que ha sortit a la desesperada i ha tocat lleugerament el rival, que exagerant molt la caiguda ha aconseguit que l'àrbitre assenyalés els 11 metres. Raúl García ha agafat la responsabilitat i ha batut a Lizoian, que malgrat intuir la direcció no ha pogut fer res per aturar el fort xut, 0-1. Amb cinc minuts, i cinc més d'afegit, els tricolor no han tornat a trobar aquella claredat amb la qual enfilaven la porteria d'Herrero abans d'encaixar el gol i el marcador ja no s'ha mogut. Una derrota que pot suposar descavalcar-se, definitivament, del play-off.

FITXA TÈCNICA:

FC Andorra: Lizoain; Alti (Jacobo, 65'), Pastor (Adri, 87'), Mika Mármol, Pampín (Carlos Martínez, 87'); Jandro, Hevel, Molina (Iván Gil, 66'); Christos (Petxa, 67'), Bakis i Valera.

Mirandés: Herrero; Juanlu (David, 90'), Prados (Michelis 90'), Álex Martín, Lorenzo, Salinas; Roberto López (Jofre, 65'), Álvaro Sanz (Gelabert, 70'), Oriol Rey, Pinchi (Javi Llabrés, 65'); i Raúl García.

Gols: 0-1 Raúl García (p) (85').

Àrbitre: Andrés Fuentes Molina. Ha amonestat Álvaro Sanz, Eder Sarabia, Lizoain.