Carregant...

Detall de notícia

  • Ingrid Torres i Jordi Brillas abans de començar la Panda Raid. (Foto: Dani Catalán / RestarsStudio)
  • El Panda de Torres i Brillas navegant per sobre de les dunes de sorra. (Foto: Dani Catalán / RestarsStudio)
Per Eduard Piera / Dani Catalán, 03/05/2023 A LES 09:48

En el nom del pare

Boudnib.- Hi ha històries i històries en la Panda Raid. Però, sens dubte, la de l'Ingrid Torres en supera qualsevol altra. "Estic aquí per reconnectar amb el meu pare, que va morir l'estiu passat" va explicar. I és que el Panda era un dels reptes que ella, i Daniel Torres, el seu pare, tenien al cap des de feia anys fer junts. L'ELA, però es va endur l'històric empresari encampadà abans d'hora i la seva filla ha decidit tirar endavant el projecte en memòria seva. Ho ha fet amb la seva parella, el Jordi.

"Espero del Panda felicitat. Encara que sigui una mica contradictori, espero això i en certa manera reconnectar-me amb ell, fer alguna cosa que ens retrobi" afegeix la jove de 24 anys. Ella i el seu pare tenien el cotxe comprat i mig preparat per això "vam dir falten tres mesos; o ho fem ara o ja no ho farem" recordava el Jordi. En les primeres tres etapes, reconeixen que "hem passat moments complicats, és molt més dura del que ens pensàvem. Per sort, la mecànica del cotxe respon bé; nosaltres hem d'aprendre a gestionar millor l'alimentació i la hidratació". Després de surar el primer mar de dunes amb el seu 4x4 no tenen dubtes "era una etapa de Dakar. Ens ho hem passat de cine".


Treball en equip
Les dunes han fet acte de presència. "Abans d'arribar al primer tram cronometrat, després de passar un tros de riu i palmeres preciós, han aparegut els primers bancs de sorra i tots els cotxes s'han enganxat. Aquí s'ajudava tothom i no hi havia ningú que no fes palades de sorra" explica el fotoperiodista de RestarsStudio, Dani Catalán, que augura que "ara venen les etapes Dakar, ahir va ser només un aperitiu". La Panda Raid encara la recta final i arriba el millor.