• L'autor del primer gol, Rubén Bover, rep la pressió d'un rival. (Foto: FCA)
Per , 07/05/2023 A LES 20:56

L'Andorra torna a ensopegar i s'acomiada del play-off

Andorra la Vella.- L'FC Andorra ha enterrat les remotes opcions que tenia de poder fer el play-off d'ascens aquesta tarda, en l'Anxo Carro de Lugo, contra un equip que ja és de Primera Federació. Els de Sarabia han tornat a mostrar alguns dels problemes que han tingut durant la temporada; però, una vegada més, han demostrat ser capaços del millor i del pitjor per acabar empatant (2-2), en dues ocasions, el partit.

El primer gol del partit no ha trigat pas massa a arribar. Els locals, que després d'onze temporades deixaran el futbol professional, volien donar una alegria a la seva afició i han sortit molt més endollats al partit. Als sis minuts de joc, una bona combinació arrencada per Calavera, pel costat dret del Lugo, ha agafat tota la defensa visitant dormint; el lateral ha cedit per Juanpe que ha arribat fins a la línia de fons per cedir endarrere, en la passada de la mort, per Jordi Señé, que ha afusellat a Marc Vidal, 1-0.

Els tricolor han encaixat el cop i han despertat. La circulació de pilota ha tornat sobre el verd de l'Anxo Carro, i el Lugo ha fet una passa endarrere. L'empat ha arribat només sis minuts més tard. Una brillant acció del sempre incisiu Germán Valera ha permès a l'extrem, cedit per l'Atlético de Madrid, arribar fins a la línia de fons. Davanters i defenses han anat tots cap a la línia de porteria, fet que ha deixat completament sol a Rubén Bover. El migcampista ha rebut de Valera per xutar fort i col·locat a porteria buida per empatar, 1-1.

Després d'empatar, els d'Eder Sarabia s'han apoderat del control total del partit. Amb possessions superiors als 70%, l'equip ha patit un dels mals que l'han afectat tota la temporada: la manca de profunditat. Precisament, després d'una possessió, una pilotada llarga a l'esquena de la defensa, ha obligat a Alti a fer una entrada quan Avilés encarava la porteria de Vidal. Malgrat que l'àrbitre, en una primera instància, ha interpretat que el lateral havia tocat pilota, després de consultar la pantalla del VAR, ha canviat la decisió i ha expulsat amb roja directa Altimira. El partit canviava d'escenari. Sarabia ha reaccionat i abans del descans ha substituït Bundu per donar entrada a Morer. El marcador ja no s'ha mogut i s'ha arribat al descans amb taules.

La represa del matx ha estat marcada per una nova expulsió. Germán Valera, als cinc de joc, ha intentat arrencar des de terreny propi. Calavera l'ha agafat per la samarreta impedint l'avançament de l'extrem, que en cas de no rebre aquesta falta, i malgrat estar a més de 60 metres, només tenia Sequeira entre ell i el gol. Galech Apezteguía ha considerat que era el darrer defensa i no ha tingut en compte la distància entre el davanter i la porteria i ha ensenyat vermella directa al lateral local; el partit tornava a canviar i estava igualat en forces. Els tricolor però no han sabut aprofitar aquest avantatge i el domini territorial i de possessió no s'ha traduït en accions de gol.

Un dels talons d'Aquil·les de la temporada, les pilotes centrades a l'àrea, ha tornat a ser una de les creus avui. Quan el matx entrava en el darrer quart d'hora de partit, una falta lateral, a la zona de tres quarts del flanc esquerre de l'atac local, ha acabat amb una centrada a cama canviada de Clavería, que ha enroscat la pilota per trobar el central Alberto. Completament lliure de marca, el defensa ha rematat impecablement des del punt de penal, sense donar cap opció a Marc Vidal, fent pujar el 2-1 al marcador. Sarabia ha reaccionat i ha tret del camp Alende per donar entrada a Marc Aguado.

Els tricolor, però, no han abaixat els braços, i cinc minuts més tard, Iván Gil ha fet pujar l'empat. Germán Valera, el millor dels seus, havia arribat a línia de fons i en el moment de centrar, ha rebut una falta, enganxada a la línia de fons i al lateral de l'àrea. Quan tothom esperava una centrada a l'olla, en el que hagués estat un córner curt, els de Sarabia han fet un aclarit per deixar sol a la frontal de l'àrea a Gil. El mig centre ha rebut l'assistència, i després de controlar, ha deixat anar un xut amb efecte, ajustat al pal de Sequeira, que malgrat volar, no ha pogut ni acostar-se a la pilota; 2-2.

En els darrers cinc minuts, més els tres d'afegit, l'FC Andorra ha disposat de dues ocasions de gol ben clares. Totes, generades a partir de les botes d'Iván Gil, que després de marcar, ha agafat una gran confiança. La primera, després que Gil obrís a la banda i l'acció acabés amb una centrada de la mort per Carlos Martínez, ha acabat a córner quan Alberto s'ha anticipat al davanter. En l'acció immediatament posterior, una pilota interior cap al 10 ha acabat amb una rematada que ha sortit fora per poc. Al final, empat a dos i repartiment de punts que no serveis de massa res.

FITXA TÈCNICA:

Lugo: Sequeira; Loureiro, Alberto, Xavi Torres, Calavera; Carbó (El Hacen, 78'), Baena, Juanpe (Idrissa, 55'), Sebas Moyano (López, 55'), Señé (Clavería, 70'); i Avilés (Antonietti, 55')

FC Andorra: Marc Vidal; Alti, Alende (Marc Aguado, 78'), Adri Vilanova, Pampín (Valle, 68'); Jandro, Bover (Hevel, 46'), Iván Gil; Germán Valera, Bakis (Carlos Martínez, 68') i Bundu (Morer, 34').

Gols: 1-0 Señe (7'), 1-1 Bover (13'), 2-1 Alberto (77'), Iván Gil (85'),

Àrbitre: Iosu Galech Apezteguía. Ha expulsat a Alti (27') i Calavera (50') amb vermella directa. Ha amonestat a Sequeira, Germán Valera, Jandro, Diego Alende, Loureiro.