Carregant...

Detall de notícia

  • Izan Maldonado xuta per anotar el primer gol de l'Ordino. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Redacció, 08/05/2023 A LES 13:28

L'Ordino guanya i situa a l'Engordany en problemes

Andorra la Vella.- Amb tot decidit en la part alta de la classificació, on l'Atlètic Escaldes ja fa jornades que és campió virtual i les places europees ja estan adjudicades a Inter i FC Santa Coloma, el més interessant de la Lliga Multissegur se situa en la zona baixa, en la lluita per la permanència. Precisament, aquest cap de setmana hi havia un encontre que podia liquidar la situació o, per contra, ajustar-ho tot una mica més.

L'Ordino, penúltim, s'enfrontava amb l'Engordany, sisè classificat, i estaven separats per sis punts. En cas de victòria escaldenca, els de les valls del nord serien equip de promoció. Però els grocs van aconseguir capgirar els pronòstics i es van imposar per 1-2 gràcies a una gran primera meitat. Ara, amb sis punts per jugar-se, només tres separen aquests dos equips. La distància entre ser un any més a primera o haver de fer una promoció per evitar caure a la Lliga Unida.

Tot i que encara no matemàticament, la UE Sant Julià és a la punta del precipici del descens, després d'encaixar una nova golejada. Els lauredians s'enfrontaven contra el segon classificat, l'Inter Escaldes, que no va voler cap sorpresa i els va passar per sobre endossant-los un contundent 0-5. Gallego en el minut u de joc, i Sascha, de Nova, Cristian González i Iñigo van rubricar la golejada, que assegura el subcampionat per als blau i negres, que treuen cinc punts al tercer, l'FC Santa Coloma, que ahir no va passar de l'empat a zero contra la UE Santa Coloma en el derbi colomenc.

Finalment, el líder no va fallar i la setmana vinent podria ser ja campió. L'Atlètic Escaldes es va desfer de la Penya Encarnada, que continuarà un any més a primera, 0-3. Amb gols dels vells rockers, Martí Rivarola (que en va fer dos) i Víctor Casadesús, els de Fede Bessone es reafirmen al capdamunt de la classificació, amb un total de 60 punts, cinc més que l'Inter i 10 per sobre del Santa Coloma. Amb un empat en qualsevol de les darreres dues jornades, els blaus aixecaran la primera lliga de la seva història.