Carregant...

Detall de notícia

  • La presentació de la temporada 22/23 amb els vuit equips de la Lliga Multissegur. (Foto: E. P.)
Per Redacció, 09/05/2023 A LES 11:50

Cinc equips obtenen la llicència UEFA per la temporada 23/24

Andorra la Vella.- Cinc equips de la Lliga Multissegur han rebut la llicència UEFA per a la temporada 23/24. Així doncs, els tres equips que disputaran competicions europees el curs vinent, com són l'Atlètic Escaldes, l'Inter d'Escaldes i l'FC Santa Coloma, més la UE Santa Coloma i la Penya Encarnada, han fet els deures i han rebut l'aval del màxim òrgan europeu del futbol a la seva gestió, complint tots els requisits demanats per obtenir aquesta llicència.

La cara b de la notícia l'han protagonitzat la UE Sant Julià, la UE Engordany i l'FC Ordino. Els dos primers clubs, que han tingut diversos problemes d'impagaments al llarg de la temporada, no han pogut acreditar els requisits mínims per a la llicència federativa internacional. Tampoc l'Ordino, que malgrat no haver tingut ni problemes econòmics que hagin transcendit ni incompareixences, no ha fet front als requisits exigits per la UEFA.

Deures pels nouvinguts a Primera
La FAF també ha anunciat els clubs que han passat els mecanismes de control de l'ens federatiu nacional. En aquest sentit, dos dels nouvinguts a la Lliga Multisegur, el Pas de la Casa i l'Atlétic Amèrica, no han rebut l'aval de la federació a les seves gestions. Malgrat això, aquest és un control consultiu i que no té efectes sobre la competició, però sí que indica que ambdós equips tenen feina per adequar la seva gestió a la nova categoria. A la pràctica, tot i no tenir la llicència FAF, ambdós equips podran jugar a primera.