Carregant...

Detall de notícia

  • El capità, Nacho Llovet, aixeca la copa de campions de la LEB Or. (Foto: BCA / Dani Catalán)
Per Eduard Piera, 13/05/2023 A LES 21:12

El MoraBanc Andorra torna a l'ACB

Andorra la Vella.- Exactament, 364 dies, això és el que ha trigat el MoraBanc Andorra a certificar el seu retorn a la Lliga ACB. Els tricolor, amb una espectacular victòria contra l'Ourense (95-61) han guanyat el títol de campions de la LEB Or i han segellat l'ascens a la màxima categoria del basquetbol espanyol. D'aquesta manera, han deixat endarrere un any en què s'ha superat el dol d'aquell infaust 14 de maig i la cistella sobre la botzina de Shermadini, que els enviava a segona.

Amb un projecte completament renovat, on només continuava el capità, Nacho Llovet, l'equip ha fet uns números espectaculars amb 29 victòries i només quatre derrotes. Els de Natxo Lezkano han sabut aguantar la pressió del Zunder Palencia tota la temporada, i han aconseguit l'ascens la temporada immediatament posterior al descens; una fita que no tots els equips aconsegueixen, com va ser el cas de l'històric Estudiantes.

Avui, al Poliesportiu, que tenia penjat el cartell de no hi ha entrades des de principis de setmana, res podia sortir malament. L'equip ha sortit endollat des del primer segon i el matx no ha tingut història. En els primers segons, els tricolor han pres avantatge en el marcador, una renta que no ha fet sinó incrementar-se a cada minut que passava i que s'ha arribat a situar fins als 40 punts. Els de Lezkano no han donat cap opció a un rival que no es jugava res i que estava mancat d'aquest puix competitiu. Malgrat això, els locals veien la cistella com una piscina i fins a sis jugadors s'han situat per sobre dels 10 punts.

Els canoners, liderats per Johnny Dee (19 punts i mvp del partit) no han parat de castigar la cistella visitant des de més enllà dels 6,75. La darrera possessió ja no s'ha jugat, i els jugadors ja han començat a celebrar l'ascens. Quan la botzina ha indicat el final del partit, invasió de pista. El que fa 364 eren llàgrimes i abraçades de suport, avui eren somriures, alegria i felicitat. Thomas Schreiner ja és història viva del club, en haver estat part de les plantilles dels dos darrers ascensos. Següent parada, Lliga ACB.