Carregant...

Detall de notícia

  • Els jugadors de l'Atlètic Escaldes celebren el títol de lliga. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 15/05/2023 A LES 09:37

L'Atlètic Escaldes es proclama campió de Lliga

Andorra la Vella.- L'Atlètic Club Escaldes es va proclamar, ahir, campió de la Lliga Multissegur per primera vegada en la seva història. Els de Fede Bessone van aprofitar la primera pilota de partit i van adjudicar-se el títol amb una golejada espectacular (1-7) a la UE Engordany. Els blaus, abans del descans, ja havien sentenciat el matx amb cinc gols. Rivarola, López en tres ocasions, i Bolívar van deixar el matx vist per sentència. Ja en la segona part, López, completant el seu pòquer particular, va marcar per situar-se com a màxim golejador. En acabar el partit, Bessone va dir que "hem treballat amb una professionalitat brutal des del primer dia. Però és el de sempre, hi ha equips que tenen bona proposta, però és una lliga molt complicada i sempre és difícil guanyar el diumenge". El tècnic ha dit que "estic molt feliç".

El triomf de l'Atlètic va fer inútil la victòria de l'Inter. Els campions de les tres últimes lligues van fer el que havien de fer, guanyar a la Penya Encarnada (1-0), però el miracle de la derrota del líder no es va produir. Els blau i negres, després d'una temporada convulsa, que van començar amb Juan Velasco i han acabat amb Otger Canals, no han pogut assolir el nivell d'excel·lència dels seus rivals de parròquia i s'han hagut de conformar amb la segona posició. No obstant això, l'Inter té garantida la seva presència en la Conference League i encara els queda jugar la final de la Copa Protecvall contra l'FC Santa Coloma.


El Sant Julià baixa a la Lliga Unida
Després d'una temporada caòtica, la UE Sant Julià va confirmar el seu descens a la Lliga Unida. Els lauredians havien de guanyar contra l'FC Santa Coloma, però van encaixar una nova golejada (0-4). Carles Coto a la primera part i des dels 11 metres, i Aláez, Gila i Novoa a la segona part van deixar vist per sentència i van enviar els verds a segona. Ara, als colomencs, encara els queda el repte de la final de Copa.

L'Ordino continua amb opcions d'evitar el play-off de descens. Ahir, els de les valls del nord van sumar un punt (1-1) contra la UE Santa Coloma i se situen a dos de la UE Engordany, l'altre equip que està implicat en aquesta posició. En la darrera jornada, els ordinencs s'enfrontaran al Sant Julià, ja a segona, mentre que l'Engordany jugarà contra la UE Santa Coloma.