Carregant...

Detall de notícia

  • Remco Evenepoel amb el mallot rosa de líder del Giro d'Itàlia. (Foto: Giro)
Per Eduard Piera, 28/05/2023 A LES 10:47

S'ha acabat l'emergència sanitària? Que li preguntin a Evenepoel

Escaldes-Engordany.- Fa tot just quatre setmanes, el secretari general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, anunciava la fi de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19, després de més de tres anys. A priori, el maleït coronavirus passava a ser història i se li donava, únicament, el rang no sé ben bé si d'una grip o d'un constipat.

Però les lleis dels homes són, sovint, inescrutables i, quan el món ja no està sota l'amenaça de la pandèmia, el Giro d'Itàlia continua ancorat en el 2021, i un carrusel de ciclistes han hagut d'abandonar la prova italiana, una de les tres més prestigioses del món. Com per exemple, el que anava líder després de la primera setmana, Remco Evenepoel. El belga va donar positiu per Covid-19 després d'imposar-se en una espectacular contrarellotge a Gerain Thomas.

El jove talent va treure una força i una potència que, en cas d'haver tingut un coronavirus que no fos asimptomàtic, no hagués tingut. Per tant, cal preguntar-se si ara que l'emergència sanitària és història, cal continuar fent plegar els ciclistes per un positiu? O millor dit encara, cal que es continuïn fent tot aquest festival de testos Covid? Per mi la resposta és força clara: no!

Aquest protocol que està ancorat a fa dos anys ens ha privat de veure aquesta darrera setmana un festival a les muntanyes italianes amb el sempre incisiu Primosz Roglic, el renascut Thomas, el portugués Almeida i convidats a la festa com Thibaut Pinot o Rui Costa. S'imaginen tot això més el bo d'en Remco? Ciclisme de primer nivell. Comença a ser urgent que tant l'UCI com les grans curses revisin aquests protocols. Ja anem tard al Giro, que acaba diumenge, però encara són a temps pel Tour i la Vuelta. Si s'ha acabat la Covid, s'ha acabat també pel ciclisme.