Carregant...

Detall de notícia

  • Codina i Pazos durant la presentació de l'exposició. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Redacció, 16/05/2023 A LES 17:22

La FAF i l'ADA presenten una exposició sobre el futbol femení pel seu dia internacional

Escaldes-Engordany.- L'Associació de Dones d'Andorra (ADA) i la Federació Andorrana de Futbol (FAF) han presentat una exposició al Centre Comercial Illa Carlemany relacionada amb el futbol femení, que ha anat a càrrec de la presidenta de l'ADA, Mònica Codina, i la directiva de la FAF, Anna Pazos, sota el nom 'Història del futbol femení a Andorra'. Aquesta és la primera acció d'una sèrie d'actes conjuntes per celebrar el Dia Internacional del Futbol Femení que és el pròxim dimarts 23 de maig. El punt central de tot plegat serà un partit de futbol sala que es disputarà a partir de dos quarts de quatre de la tarda al Pavelló del Prat Gran d'Escaldes-Engordnay.

Les accions pel dia internacional del futbol femení clourà a dos quarts de vuit, l'hotel Delfos, que acollirà una taula rodona sota el títol 'La dona en el món del futbol' a la qual participaran Tere Morató, jugadora del Vila-real i internacional andorrana; Elena Fort, vicepresidenta institucional i portaveu del FC Barcelona; Marina Fernández, ambaixadora del futbol femení de la FAF i jugadora internacional, Montse Sánchez, exjugadora de les Megadones, entrenadora i formadora; i Marta Sanjuan, àrbitre andorrana de la Lliga Multisegur.

Durant la presentació, Codina ha manifestat que "hem volgut donar continuïtat a l'acció conjunta que vam fer a l'octubre, amb un vídeo motivacional en el Dia Internacional del Futbol en les Nenes. Dins del món del futbol encara hi ha molt camí a recórrer per promoure una pràctica igualitària en esports masculinitzats, com ho és el futbol". Per la seva part, Pazos ha afegit que "des de la FAF treballem per continuar incrementant la xifra de dones practicants de futbol, que aquest any ha superat les 300, i dies com aquest serveixen per donar més impuls i ressò, per continuar normalitzant que la dona jugui al futbol, cosa que fa uns anys era impensable".