Carregant...

Detall de notícia

  • Laia Taulats fent podi. (Foto: FAM)
Per Redacció, 21/05/2023 A LES 16:16

Laia Taulats triomfa en la segona cita de la Copa d'Espanya 2023 d'Escalada de Velocitat i Bloc

Cinquena posició de Nicolau i primera posició per a Laia Taulats

Cuenca.- El Bosque de Acero (Cuenca) va viure aquest dissabte un excel·lent ambient engaudir de la primera jornada d’aquest cap de setmana de la Copa d’Espanya d’Escalada de Bloc i Velocitat.

 

Uniformats amb les samarretes de les seves respectives federacions autonòmiques, es podia veure a participants provinents de Galícia, Catalunya, València, Extremadura, Canàries, Andorra, Balears... han estat finalment 328 els participants que es reunien per a competir a l’esdeveniment, esgotant-se les places en tan sols un dia, la qual cosa suposa un rècord respecte a anteriors edicions.

 

De nou, els germans Nicolau i Laia Taulats han estat els joves tecnificats de la FAM que hi han pogut participar, acompanyats de Noam Goldin com a tècnic d’escalada de la FAM, han estat els que han participat i gaudit de l’escenari d’aquest esdeveniment esportiu de primer nivell.

 

Seguint l’ordre del programa de l’esdeveniment, Nicolau Taulats va estar el primer en lluitar per classificar-se en la seva categoria sub14M. Amb un total de 32 participants, Taulats aconsegueix passar a la final amb una cinquena posició de les classificatòries.

 

Ben entrat el migdia, s’iniciaven les classificatòries de bloc juvenil de la categoria Sub18F, el torn de Laia Taulats, on va aconseguir passar a la final amb una flamant primera posició de 26 contrincants que participaven en la mateixa categoria.

 

Taulats també ha competit aquest diumenge en la categoria Absoluta, on s’ha trobat entre les figures destacades que s'han pogut veure en aquesta Copa d'Espanya com són Itziar Martínez, Leslie Romero... esportistes que busquen un passi als Jocs Olímpics, ja que dels campions d'aquesta Copa d'Espanya –que consta de més etapes al llarg de l'any- sortirà la Selecció Espanyola que lluitarà per la seva plaça a París 2024.

 

S'ha trobat també amb cinc blocs duríssims, on n'ha completat tres Tops dels cinc, amb una facilitat admirable tot i no aconseguir passar de les classificatòries per ben poc.

 

Finals de bloc juvenil

 

A les 17 hores de manera puntual, arrancava el torn per a les finals de la categoria Sub14, on Nicolau Taulats finalment acabava empatant amb una cinquena posició molt renyida amb l’escalador Daniel Mendaña de la Federació Balear d’Escalada. El guanyador de la categoria, fou Eñaut USON POBES de la Euskal Selekzioa EMF-FVM.

 

Per últim, aproximadament a les 20.30 hores fou el torn de la categoria Sub18, on Laia Taulats, torna a brillar amb llum pròpia, i aconsegueix coronar-se en primera posició, acompanyant-la al podi Elur Arteaga de la EMF-FVM i Andrea Rodríguez de la FEXME, en segona i tercera posició respectivament.