Carregant...

Detall de notícia

  • Carlota Màlaga i Guillem Arderiu, al centre, amb la roba que portaran els atletes a Malta. Al costat el cap de missió Jordi Orteu, el sotsdirector de Banca País d'Andbank, Josep Maria Cabanes, i el president del COA, Jaume Martí. (Foto: E. P.)
  • El cap de missió Jordi Orteu, el sotsdirector de Banca País d'Andbank, Josep Maria Cabanes, i el president del COA, Jaume Martí, durant la roda de premsa. (Foto: E. P.)
  • Cabanes dona la benvinguda al COA i desitja èxits en els JPE de Malta. (Foto: E. P.)
  • Les bosses que duran els atletes a Malta. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 22/05/2023 A LES 12:34

Andorra aspira a superar les 18 medalles de Montenegro als JPE de Malta

Escaldes-Engordany.- La delegació andorrana que viatja a Malta per disputar els Jocs dels Petits Estats aspira a superar les 18 medalles que es van aconseguir a Montenegro. Així ho ha afirmat el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, avui, en la roda de premsa de presentació de les equipacions que portaran els esportistes en la cita maltesa. "Estic convençut que, amb la delegació que portem, podrem superar les medalles que vam obtenir en els jocs anteriors" ha afirmat, tot i que ha apuntat que "cal que estiguem atents perquè amb la pandèmia i l'aturada que hi va haver de les competicions, no sabem com arriben tots els rivals de forma".

L'acte, que s'ha celebrat a la Sala Manel Cerqueda d'Andbank i ha estat conduït pel sotsdirector de Banca País de l'entitat, Josep Maria Cabanes, ha comptat amb la presència dels atletes Guillem Arderiu i Carlota Màlaga, que han fet de models de la vestimenta que identificarà a la delegació andorrana. Cabanes ha recordat que "des dels primers jocs que acompanyem al COA" i ha volgut desitjar la millor de les sorts per als esportistes del Principat, que enguany formaran l'equip més ampli mai presentat, amb un total de 66 atletes, després de la inclusió a darrera hora de Dayane Huerta.

Pel que fa a la logística, el cap de la missió, Jordi Orteu, que estarà assistit per l'executiva Clàudia Espot, ha explicat que "l'equip sortirà amb un vol xàrter el dia 28 de maig i tornarà a Andorra el dia 4". Pel que fa al timing dels Jocs dels Petits Estats, la cerimònia d'inauguració serà el mateix dilluns 29 de maig, dia en què ja entrarà en joc la delegació nacional, mentre que la cloenda es viurà el dissabte 3 de juny. Sobre els banderers, Orteu ha indicat que aquests seran Nàdia Tudó i Nahuel Carabaña. "Els hem escollit a ells perquè són dos atletes becats pel COI en les beques de solidaritat olímpica. Altres candidats que estaven en la mateixa situació, com el Pol Moya, ja ho va ser a Rio; i pel que fa a la Vicky Jiménez, no teníem la certesa que pogués ja estar per la inauguració" ha dit el cap de missió. Quant a l'allotjament ha explicat que "estarem tots els països en un hotel nou, que al març encara s'estava construint i que compta amb un total de 599 habitacions".

Els Jocs del 2025 a Andorra, en marxa
Martí, preguntat sobre l'edició dels Jocs dels Petits Estats que s'han de disputar a Andorra el 2025, ha explicat que "tenim una gran part de feina feta; hem de pensar que s'havien de celebrar el 21 i no va poder ser a causa de la pandèmia. Hi ha moltes coses avançades". El president del COA, sobre infraestructures, ha apuntat que "en gran mesura tenim de tot. Potser caldrà canviar el tartan de la pista d'atletisme i poca cosa més".