Carregant...

Detall de notícia

  • La roda de premsa de presentació de La Cursa de la Dona. (Foto: E. P.)
  • Autoritats, organitzadores i patrocinadors s'han fet la foto de família en acabar la presentació. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 30/05/2023 A LES 13:08

La Cursa de la Dona vol assolir els 700 participants

Escaldes-Engordany.- La Cursa de la Dona, que se celebrarà l'11 de juny, espera arribar als 700 participants enguany. "L'any passat vam fer els 500 inscrits, i era la primera després de la pandèmia; en la d'aquest 2023, ens agradaria poder arribar fins a les 700 inscrites" ha dit la presidenta de l'Associació de Dones d'Andorra, Mònica Codina, en la roda de premsa de presentació de la cursa celebrada a l'Illa Carlemany. Codina ha afegit que "com més siguem, més diners podrem aportar a la investigació contra el càncer de mama. Per això, tant els patrocinadors com les participants són molt importants per assolir aquests reptes". Les inscripcions es podran fer fins al 9 de juny a través de la web cursadeladonaandorra.org i el dissabte 10, al matí, a l'Illa Carlemany.

Pel que fa a la finalitat de la recaptació solidària, en aquest 2023 es destinarà al programa Xemio, que és una intel·ligència artificial que complementa l'atenció a les dones que pateixen aquesta malaltia. "Aquest assistent virtual permet complementar l'acompanyament a les pacients i resolent alguns dels dubtes que puguin sorgir, perquè els sanitaris no hi podem ser les 24 hores" ha explicat la vocal de l'ADA i doctora, Cristina Royo. A més a més, ha apuntat que "el SAAS farà una prova pilot amb dones que tinguin diagnosticada aquesta malaltia de llarga durada; actualment s'està testant amb bons resultats a l'Hospital Clínic".

Dos circuits
La cursa tindrà dos recorreguts, un de 5 km i un altre de 2,5, tal com ha explicat el seleccionador nacional d'atletisme, Javi Jiménez per tal que "tothom que hi vulgui participar hi pugui ser". En aquest sentit, s'han establert dues categories. Les nascudes fins al 2006 i les del 2077 en endavant. Pel que fa al cost de la inscripció, les primeres tindran un preu de 15 euros, mentre que per als menors serà de 10. D'aquests es destinaran 5 i 1 euros respectivament a la investigació. L'acte ha comptat amb la presència dels cònsols majors d'Andorra la Vella i Escaldes, David Astrié i Rosa Gili, la ministra de Salut, Helena Mas, i la secretària d'estat d'Igualtat, Mariona Cadena.