|
02:05 H
Tere Morató remata a porteria. (Foto: Xavi Miró / FAF)

La selecció s'imposa a Aràbia en una bona primera part

Andorra la Vella.- Victòria per Andorra en el primer dels dos amistosos contra Aràbia Saudita (1-3). Les tricolor han sentenciat el partit en la primera part, amparades en la qualitat ofensiva de la seva tripleta atacant, formada per Ariana Gonçalves, Tere Morató i Maria Ruzafa. El triomf s'ha vist embarronat per la lesió de Gonçalves, que pot acabar sent de llarga durada i que la deixa fora del segon dels partits.

Les tricolor han obert ben aviat el marcador. Ari Gonçalves ha estat la més llesta de la classe i ha aprofitat una pilota morta dins l'àrea de les saudites després d'un córner. Les de José Martín han sortit a guanyar el matx pràcticament des del xiulet inicial. En atac, la qualitat de la davantera del Villarreal, Tere Morató floria, i abans del quart d'hora ha estat objecte de penal, en rebre una entrada quan encarava la porteria.

La mateixa Morató no ha pogut aprofitar el penal; la davantera ha xutat fort i centrat, però la portera saudita li ha endevinat les intencions i ha aconseguit rebutjar a córner. Malgrat aquesta errada, el domini continuava sent plenament tricolor i les verdes pràcticament no aconseguien travessar del mig del camp. Passat el primer quart d'hora, les saudites s'han començat a esmerçar amb més duresa. Morató, Ruzafa i Gonçalves han estat objecte de sengles entrades força dures en la zona del mig del camp.

La rèplica de les andorranes a la duresa asiàtica ha estat en forma de gol. Erica Gonçalves ha desbordat per la zona de l'extrem esquerre, enviant una precisa centrada al segon pal, on la davantera de l'Spezia s'ha elevat més que ningú per fer pujar el 0-2 al marcador. Les asiàtiques han reduït distàncies al minut 25 de joc, quan una errada de les centrals andorranes en la sortida de la pilota ha deixat sola a Al-Ibrahim, que veient un xic avançada a Ainara, l'ha superat per sobre amb un toc de qualitat, 1-2.

El tercer de les de José Martín estava a prop i l'ocasió més clara ha estat als 38 minuts de joc. Una pressió alta de Tere Morató ha permès a la davantera recuperar la pilota en zona d'extrem esquerre. Allí ha assistit cap a Maria da Cruz que ha girat el joc cap a l'altra banda, on hi havia Ariana Gonçalves. La golejadora s'ha desfet de la seva marcadora i ha enviat una centrada enroscada cap dins que a punt ha estat de rematar Morató, que entrava des del segon pal.

La notícia negativa s'ha produït un minut més tard, quan la mateixa Gonçalves, en una acció d'u contra u amb la portera, s'ha desequilibrat i ha trepitjat malament, tenint una torsió que li ha afectat el genoll; la jugadora ha abandonat el camp entre llàgrimes, en braços de Morató i la fisioterapeuta de la selecció. Ja amb el temps complet de la primera part, Tere Morató ha fet pujar l'1-3 al marcador. La davantera ha pentinat una pilota centrada al primer pal per Maria da Cruz, que ha agafat una forta paràbola després del cop de cap de Morató sorprenent Khaled, que se l'ha empassat. Amb aquest resultat s'ha arribat al descans.

La segona part ha baixat molt d'intesitat. la lesió de Gonçalves, a les acaballes del primer temps, i els canvis introduïts per les dues seleccions, que han anat truncant el ritme del partit, ha contribuit a que hi hagués poc futbol. D'aquí tres dies, les dues seleccions es tornaran a veure les cares en els dos amistosos programats. De moment, al d'avui, victòria per Andorra (1-3).

FITXA TÈCNICA:

Aràbia Saudita:
Khaled; Abdel-Razzaq, Abdullatif (Al Hawsawi, 59'), Abu Alsamh, Al Bandari, AL Ghamid, Al Ibrahim, Mohammed, Mukhaizin, Sadaqah i Tariq.

Andorra: Ainara; Paula da Silva, Maria Moles, Rosas; Laia Sin, Erica Gonçalves (Noa, 44'), Marina Fernández (Cristina, 63'), Maria da Cruz, Ariana Gonçalves (Campos, 44'); Tere Morató (Íria, 63') i Maria Ruzafa.

Gols: 0-1 Ari Gonçalves (8'), 0-2 Maria Ruzada (20'), 1-2 Al Ibrahim (25'), 1-3 Tere Morató (45+2'),