Carregant...

Detall de notícia

  • Part de la delegació dels Special Olympics amb la torxa. (Foto: Special Olympics)
  • La delegació andorrana es prepara per a la Cerimònia Inaugural. (Foto: Special Olympics)
  • Els esportistes tricolor davant de la Porta de Brandenburg. (Foto: Special Olympics)
Per Eduard Piera, 21/06/2023 A LES 10:20

Els Special Olympics ja competeixen a Berlín

Andorra la Vella.- Els esportistes de la selecció dels Special Olympics es troben immersos de ple en la competició, ja ubicats a la ciutat de Berlín, un cop acabada l'estada a Ossberg. Després de viure una emotiva cerimònia d'inauguració, amb la desfilada de tots els països, és el torn del campionat. La primera aparició andorrana va ser en gimnàstica rítmica, on les tricolor van assolir una tercera posició que els permetrà fer el salt en un grup més competitiu.

En Badminton es van assolir cinc victòries en cinc partits; mentre que en atletisme, finalment només competiran 2 esportistes, el Pedro, en llançament, i el Jordi, en 200 metres llisos. Pel que fa a la natació, el Sergi i la Clàudia van superar el divisionin en els 25 metres lliures. A la bocce, es van perdre els dos partits.

Però els Special Olympics són molt més que esport: són visites, són espectacle, són convivència, i en definitiva, vida. Els esportistes estan gaudint de l'experiència d'uns autèntics Jocs, amb un seguit d'activitats i espectacles paral·lels a la competició. A més a més, aprofiten per visitar alguns dels punts més emblemàtics de la capital alemanya com és la cèlebre Porta de Brandenburg, que va rebre amb la seva majestuositat la delegació andorrana.