Carregant...

Detall de notícia

  • El cap de missió, Jordi Orteu, el secretari d'estat, Alain Cabanes, els nedadors Biel Cuen i Arnau Segarra, la directora de Banca País d'Andbank, María Suárez i el secretari general del COA; Josep Antoni Guerra. (Foto: E. P.)
  • El cap de missió, Jordi Orteu, el secretari d'estat, Alain Cabanes, la directora de Banca País d'Andbank, María Suárez i el secretari general del COA, Josep Antoni Guerra. (Foto: E. P.)
  • Biel Cuen i Arnau Segarra escolten la roda de premsa. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 10/07/2023 A LES 12:13

Cuen, Segarra i les germanes Viñals, als EYOF de Maribor

Escaldes-Engordany.- El Comitè Olímpic Andorrà ha fet oficial quins seran els esportistes que disputaran, entre el 21 i el 29 de juliol, els EYOF 2023, o cosa que és el mateix, el Festival Olímpic de la Joventut Europea, que es disputaran a la localitat eslovaca de Maribor. Seran quatre els andorrans que s'hi desplaçaran, dos en natació i dues en atletisme. Així doncs, Bien Cuen i Arnau Segarra competiran a la piscina, mentre que les germanes Duna i Alba Viñals ho faran en el tartan.

La roda de premsa de presentació dels esportistes s'ha realitzat a la Sala Manel Cerqueda d'Andbank, i ha estat conduïda per la directora de Banca País de l'entitat, María Suárez. L'acte ha comptat amb la presència del secretari d'estat d'Esports, Alain Cabanes, el secretari general del COA, Josep Antoni Guerra i el cap de missió, Jordi Orteu, a més a més dels dos nedadors, Cuen i Segarra; cal recordar que Duna i Alba estaven viatjant, ja que van participar durant el passat cap de setmana als espanyols sub18.

Cabanes ha recordat que "en aquesta competició es trobaran amb els millors, futurs campions olímpics, i servirà perquè es puguin prendre el pols al seu nivell". A més a més, el secretari d'estat, que és exjudoka, ha recordat que "al 89 vaig participar en una de les primeres edicions que es van disputar aquí, a Andorra, i va ser una experiència molt bona". Per la seva part, Orteu ha recordat que "només enviem els esportistes que pensem que poden estar entre la primera meitat pel que fa a les marques. Els que hi van, s'ho han d'haver guanyat".

Millors temps i experiència
Els nedadors no s'han marcat cap repte, més enllà del de millorar les marques amb què arriben a Maribor. "Estic una mica cansat de la temporada, però crec que hi podem fer bé" ha dit Cuen, que ha afegit que "aspiro a rebaixar els meus temps i adquirir més experiència". Cal recordar que aquest jove nedador ja va participar en els jocs dels Petits Estats disputats a Malta, al juny. Per la seva part, Segarra ha explicat que "tinc moltes ganes de competir; penso que on ho puc fer millor són en els 200 estils". Arnau ha remarcat que "aquestes competicions són molt grans, perquè d'aquí en surten campions olímpics i tinc moltes ganes de veure el meu nivell".