Carregant...

Detall de notícia

  • Nàdia Tudó abans de competir a Fukuoka. (Foto: FAN)
Per Redacció, 24/07/2023 A LES 11:18

El llarg viatge no permet a Tudó donar la seva millor versió

Andorra la Vella.- Nàdia Tudó s'ha estrenat avui en els Mundials de Natació de Fukuoka. Després de només dos dies al Japó, un temps insuficient per treure el seu millor rendiment, la bracista ha participat en la prova dels 100 metres on no ha aconseguit tenir la seva millor versió i ha acabat amb un temps d'1:13.89, dos segons per sobre del seu millor registre.

"No m’ha anat bé. Gens bé!" ha dit Tudó al poc d’acabar la prova. Sobre les causes, ha explicat que "és un viatge molt llarg, de moltes hores. Durant la prova m’he notat cansada i tensa des de la sortida". En la mateixa línia s'ha manifestat el director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana i ha comentat que "no l’he vist nedar còmoda. Hem d’assumir i reconèixer, per consideració amb el competidor, que dos dies per fer l’aclimatació des d’una zona horària tan llunyana, objectivament és poc temps i lògicament és un factor que ha de tenir conseqüències sobre el metabolisme i amb possibles penalitzacions sobre el rendiment".

Tudó, que té ara tres dies per completar l'aclimatació fins a disputar la prova dels 200 metres braça, es mostra esperançada en, aquest cop sí, donar la seva millor versió. Maltrana també ho veu d'aquesta manera i ha afirmat que "estic esperançat, que el dia 27 podrà nedar en la línia del bon rendiment que ha exhibit durant tota la temporada".