Carregant...

Detall de notícia

  • La vicepresidenta de l'FMA, Laia Clascà; el director de banca institucional d'Andbank, Josep Maria Cabanes, i el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, durant la presentació del Trial de les Nacions. (Foto: S. F. V.)
  • El director de banca institucional d'Andbank, Josep Maria Cabanes, i el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, durant la presentació del Trial de les Nacions. (Foto: S. F. V.)
  • La vicepresidenta de l'FMA, Laia Clascà, i el director de banca institucional d'Andbank, Josep Maria Cabanes, durant la presentació del Trial de les Nacions. (Foto: S. F. V.)
  • La vicepresidenta de l'FMA, Laia Clascà, el director de la banca institucional, Josep Maria Cabanes, i el Secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, juntament amb els pilots Jordi Lestang, Gaudi Vall, Jan Gabriel, i els motxillers Quim Altés i Yago Perellada. (Foto: S. F. V.)
  • Els pilots Jordi Lestang, Gaudi Vall, Jan Gabriel, i els motxillers Quim Altés i Yago Perellada. (Foto: S. F. V.)
Per S. F. V., 25/08/2023 A LES 13:01

Lestang, Vall, Gabriel, Altés i Parellada competiran en el Trial de les Nacions a França

Escaldes-Engordany.- Jordi Lestang, Gaudi Vall i Jan Gabriel, pilots de trial de la Federació Motociclista d'Andorra, i Quim Altés i i Yago Parellada, motxilers, participaran en el Trial de les Nacions que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de setembre a Auron, França. La participació a la competició, patrocinada per Andbank i el Govern, s'ha presentat aquest divendres a la seu de l'Andbank, i tal com ha dit el director de banca institucional d'Andbank, Josep Maria Cabanes, "des d'aquesta federació ja estem acostumats a tenir els esdeveniments de trial més importants al país" i ha volgut agrair als pilots "tot el que estan fent". Per la seva part, el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, ha volgut felicitar els tres pilots que s'han classificat: "Ja sabem que no és fàcil i això vol dir que teniu un bon nivell" i ha recordat que el Govern concedeix unes beques esportives, que actualment estan revisant els requisits per la temporada vinent, i ha afegit que "estem molt contents que aquells que reben aquestes ajudes estiguin avui presentant-se". En aquest sentit, la vicepresidenta de la Federació Motociclista d'Andorra, Laia Clascà, ha insistit que els pilots que hi participaran "tots tres tenen gran experiència, ja que ja hi han participat en altres edicions".

Al seu torn, els pilots de la federació han volgut transmetre que "és un honor representar al país", ha dit Lestang. Al seu torn, Vall ha insistit que "ho afrontem amb molta il·lusió", i finalment Gabriel ha explicat que és un punt positiu "que aquest any siguem els mateixos que l'any passat, ja que així ja ens coneixem". Tot i que caldrà esperar que arribi la competició, tots tres se senten preparats per fer-ho el millor possible.

El Trial de les Nacions és una competició organitzada per la Federació Internacional de Motociclisme i se celebra anualment des del 1984. Tal com ha explicat Clascà, l'equip de la federació es desplaçarà a França el dia 8 de setembre, el dia 9 serà el torn dels controls administratius i tècnics, entrenaments oficials i visites de zones i desfilada per equips. Serà el dia 10 a les 8.30 hores quan es donarà el tret de sortida al Trial de les Nacions 2023. Tot i que hi ha cinc categories, Andorra competirà en la 'reina', ha explicat la vicepresidenta de la federació, aquesta és la masculina 'world' on participaran divuit països.

Des de la federació també s'ha volgut fer una petita retrospectiva dels darrers resultats d'Andorra en aquesta competició. El 2019 a Eivissa es va fer una desena posició; el 2020 no hi va haver competició a causa de la Covid-19; el 2021 a Portugal es va aconseguir una històrica tercera posició, i Clascà ha puntualitzat que "dos dels integrants també competiran en aquesta edició, tal com són Lestang i Vall". I l'any passat, el 2022, a Itàlia, van quedar en una desena posició, "però cal dir que en la segona volta ven fer un resultat increïble", ha dit Clascà.